Annons


Nu görs filmen om massmordet på Utøya

Netflix har nu säkrat rättigheterna att göra film av händelsen den 22 juli 2011, då Anders Behring Breivik mördade 77 personer i Oslo och på Utøya.


Redan 2011, samma år som Ander Behring Breivik (numera Fjotolj Hansen) begick attentaten i Oslo och på Utøya, rördes känslor upp när en trailer till en kommande film om händelsen postades online. Den gången rörde det sig om en amatörinspelning, men nu kommer beskedet att Netflix och regissören Paul Greengrass kommer producera en film om händelsen.

Annons

Paul Greengrass har Oscarsnominerats för sin film United 93 som handlar om terrorattacken mot World Trade Center, 2001. Han har även gjort Bloody Sunday om dödsskjutningarna i Derry på Nordirland 1972.

Den norska journalisten Åsne Seierstad, som har skrivit boken En av oss: En berättelse om Norge om attacken, kommer också att arbeta med filmen. Trots att det blir en amerikansk produktion kommer lokala skådespelare användas, skriver TT.

Anders Behring Breivik dödade totalt 77 personer när han först sprängde en bomb inne i Oslo och sedan sköt ihjäl 69 ungdomar ute på Utøya den 22 juli, 2011.

Premiärdatumet är ännu inte fastställt.

Av Joel Linde
Artikeln publicerades först på Cafe.se.


(8)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…