Annons
Annons


New York-operor textas på svenska!


Folkets Hus och Parker kan nu stolt meddela att den kommande Live på bio-säsongen från Metropolitan i New York kommer att textas på svenska. Säsongen innehåller flera av operakonstens allra största titlar, som La Bohème, Tosca och Così fan tutte.

Annons

– Det är jättekul att vi nu kan visa Mets livesändningar med svensk text. Detta hoppas vi ska bidra till att fler vill ta del av operakonstens storverk. Folkets Hus och Parker vill öka tillgängligheten till kultur och svensk textning bidrar till att sänka trösklarna, säger Folkets Hus och Parkers kulturchef Gunno Sandahl.

Folkets Hus och Parker bekostar översättning och textning och arbetar för att få fler internationella sändningar att i framtiden textas på svenska. Något som har efterfrågats av publiken och som gör direktsändningarna tillgängliga även för de som inte kan engelska.

Folkets Hus och Parker har direktsänt opera från Metropolitan sedan 2007 och antalet biografer har ökat kraftigt. Från början var 17 biografer med och inför kommande säsong är 160 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk ”Live på bio”. Förra säsongen, 2012 – 2013, såldes hela 56 235 biljetter i Sverige till 12 Met-föreställningar. Totalt sågs Live på bios alla evenemang under säsongen av drygt 100 000 biobesökare. Bland utbudet märktes förutom Metropolitan även bl a Bolsjoj-baletten, National Theatre, Kungliga Operan och Berlinfilharmonikerna.

Världens största operastjärnor ses i huvudrollerna under den kommande säsongen, bland annat: Anna Netrebko, Roberto Alagna, Stephanie Blythe, Joyce DiDonato, Renée Fleming, Juan Diego Flórez, Elīna Garanča, Jonas Kaufmann, Mariusz Kwiecien och Fabio Luisi.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…