Annons
Annons


Niklas Strömstedt ersätter Christer Björkman


Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Programmet ”Inför Eurovision” sänds under fyra söndagar i SVT1, med start den 21 april – men kommer i år att se ganska annorlunda ut jämfört med tidigare säsonger.

Den panel som tidigare kommenterade de olika bidragen har ersatts med en enskild gäst, som går mer på djupet. Dessutom har Niklas Strömstedt axlat Christer Björkmans mantel som programledare, i samband med att Christer tagit rollen som showproducent för Eurovision. Bisittare är journalisten Malin Roos.

Annons

– Vi ville ha en förändring, och skapa en mer personlig relation med gästerna, säger Meta Bergqvist, projektledare. Det andra har vi gjort i många år, och det har varit bra, men nu är det dags att visa tittarna något annat.

Under de fyra veckorna gästas programmet av Rickard Engfors, Shirley Clamp, Martin Rolinski och Robin Stjernberg. Tillsammans med Niklas Strömstedt och Malin Roos ska de varje vecka välja vilken låt de tror går starkast av mellan åtta och elva bidrag. Trion måste vara överens innan programmets slut. Under sista programmet kröns den låt av de fyra bästa som Stjernberg, Strömstedt och Roos tror har störst chans att vinna.

Hur valde ni ut gästerna?

– Vi ville välja folk som har en relation med Eurovision Song Contest, som tycker att det är roligt och intressant. Rickard Engfors har ju jobbat med scenkläder, och dessutom arbetat med Carola när hon gjorde Melodifestivalen. Och Shirley Clamp, Martin Rolinski och Robin Stjernberg har ju alla deltagit i Melodifestivalen, säger Meta Bergqvist.

Förutom omröstningen kommer varje program att innehålla ett reportage och arkivmaterial om olika länder.

KÄLLA: SVT


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…