Annons
Annons


Ninja Warrior till Sverige!


Tv-programmet som blivit ett internationellt succéfenomen kommer nu till Sverige. Världens i särklass svåraste och mest spännande hinderbana kommer i vår att skörda offer bland de allra starkaste i landet.

Annons

Med premiär den 29 januari visar Kanal 5, 125 av Sveriges mest vältränade och mångsidiga atleter när de tar sig an Ninja Warrior-banan i jakt på ära och en halv miljon kronor.

Ett vasalopp är inte nog
Med Adam Alsing som programledare, sportankaret Karin Frick som reporter och träningsexperten Mårten Nylén som kommentator ska nu 125 svenskar anta utmaningen. I Ninja Warrior räcker det inte att du är starkast på gymmet eller har kört ett par Vasalopp – du måste vara både stark, smidig, uthållig och smart.

Gilla Allas.se på Facebook

– De som är med i Ninja Warrior är på alla sätt elitidrottare, men inte i grenar som är med på sportsidorna. Det ska bli grymt spännande att se om det kanske finns någon i Sverige som kan gå hela vägen, om det svenska stålet står sig i den här otroligt utmanande banan som sprider sig runt om i världen, säger Adam Alsing.

Bara tre har klarat banan
Ninja Warrior är ett tävlingsprogram där de allra bästa och fysiskt mest vältränade personerna tar sig an världens svåraste hinderbana. Programmet startade i Japan 1997 på kanalen TBS och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i sjutton år är det bara tre personer någonsin som klarat banan, japanerna Kazuhiko Akiyama (1999), Makoto Nagano (2006) och Yuuji Urushihara (2010 och 2011).

Youtube-klipp
I Japan och USA har programmet blivit enormt populärt och Ninja Warrior är ett stort fenomen på Youtube där tittarna lägger upp träningsvideor, egenbyggda ninjabanor och banor i lego – nära en halv miljon Ninja Warrior-relaterade klipp är upplagda. På tv hade programmet hade en räckvidd på 56 miljoner tittare den senaste säsongen i USA och har konstant varit nummer 1 eller 2 på sin slot.

21 meters klättring
En svensk Ninja Warrior ska koras i tre steg. 125 personer har klarat uttagningarna och tar sig an den första banan, kvalificeringsomgången. De som klarar kvalificeringen går vidare till semifinalen där svårighetsgraden ökar väsentligt. Semifinalens bana består av nio hinder och de som gör bäst ifrån sig går vidare till finalen som består av tre olika banor. Den sista av finalbanorna är finaltornet, Midoriyama. En 21 meters klättring uppför ett rep på begränsad tid. Det har bara tre personer genom tiderna klarat. Den som kommer längst blir Sveriges första Ninja Warrior, och om någon klarar hela banan vinner den en halv miljon kronor.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…