Annons
Annons


Nio Prix Europa-nomineringar till SVT


SVT-programmen ”Den fjärde mannen”, ”Viva Hate”, ”Astrid”, ”Tillbaka till Lampedusa”, ”Lilla Aktuellt” samt Uppdrag granskning-reportagen ”Den slutna cirkeln” och ”Islamofobin i Sverige” är nominerade till Prix Europa 2015.

Annons

 

Dessutom är två SVT-samproducerade dokumentärer nominerade, ”Att skiljas” samt ”Rim och hennes systrar”. Prisutdelningen äger rum i Berlin fredag 23 oktober.

Ockupationen av ambassaden

Dramaserien ”Den fjärde mannen” bygger på en bok av Leif GW Persson och kretsar kring ockupationen av västtyska ambassaden i Stockholm 1975. ”Viva Hate” är skriven av Peter Birro och handlar om fyra vänner som drömmer om att bli rockstjärnor i 1990-talets Göteborg. Båda serierna är nominerade till Prix Europa i kategorin TV Fiction.

Gilla Allas.se på Facebook

Dokumentärserien om Astrid Lindgren visades i SVT förra julhelgen. Serien är nominerad i kategorin TV Documentary, tillsammans med de SVT-samproducerade dokumentärerna ”Att skiljas” samt ”Rim och hennes systrar”.

Integrationens misslyckande

Upprag gransknings reportage ”Den slutna cirkeln” handlar om den svenska integrationspolitikens misslyckande och är nominerat i kategorin TV Current Affairs.

Prix Europa har även ett särskilt mångfaldspris, Prix Iris. Till det är både dokumentären ”Tillbaka till Lampedusa” och Uppdrag gransknings reportage ”Islamofobin i Sverige” nominerade.

Små nyheter

Dessutom är appen ”Lilla Aktuellt Kollen” nominerad i kategorin Online Projects. Appen vann nyligen pris på WAN-IFRA-festivalen i Mumbai, Indien.

I övrigt har Sveriges Radio åtta nomineringar till Prix Europa och UR fyra.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…