Annons
Annons


Njut av Österrike i vinter!


179050813

Sugen på att åka skidor i vinter? Här tipsar vi om några pärlor i Österrike!

SchladmingSchladming-Dachstein erbjuder skidåkning i toppklass. Här finns både glaciäråkning och pister för både familjer och världscupåkare. Regionen är en del av Österrikes största skidområde Ski amadé. Här finns 25 skidorter, 760 kilometer pister och 270 liftar. Schladming-Dachstein hör dessutom till toppskiktet när det gäller komfort och kulinariska upplevelser. De lokala hotellen och restaurangerna håller hög nivå och i de små bergsbyarna finns det möjlighet till kulinariska upplevelser. I en stor undersökning av Europas 55 bästa vinterresmål ställdes frågor till 42 000 gäster. Svaret var entydigt – Alpernas godaste mat finns i Schladming-Dachstein.
I de 97 skidstugorna som finns i området dominerar det traditionella köket. Här serveras bland annat hemgjord ost, fläsk och bröd. Alla ingredienser kommer från den omgivande regionen Steiermark, som också kallas Österrikes skafferi.

Annons

St_AntonSkidentusiaster, freestyleåkare och pudersnöfantaster räknar redan dagarna till den första liften öppnar i St. Anton am Arlberg. När säsongen officiellt invigs klockan 08:45 den 5 december 2014, strömmar hundratals skidåkare till Valluga-liften för att ta sig mot toppen på 2 811 meters höjd. Sedan gäller det att komma först i pisten. Stanton Ski Opening varar från den 5 till 7 december och det anordnas många spännande arrangemang under helgen. På berget presenterar olika skidtillverkare den allra senaste utrustningen och det finns möjlighet att testa marknadens mest moderna skidor och snowboardar. I centrum har gågatan förvandlats till en stor julmarknad. Här kan du shoppa, få julklappsidéer och smaka på de lokala delikatesserna. Området kring St. Anton am Arlberg har 340 pistkilometer i alla olika kategorier av utförsåkning och det räknas som ett av Österrikes bästa. De unika skidupplevelserna och den charmiga bykänslan är en vinnande kombination som gör att St. Anton kvalificerar in som medlem i Best of the Alps. Det är föreningen för Alpernas tolv bästa vinterresmål.

AlpbachtalSammanslagningen av de två skidorterna Alpbachtal och Wildschönau blev en stor succé. Ett liftkort gäller för samtliga pister i det stora området. Nu går det att välja mellan helt olika slags upplevelser. Allt från Österrikes vackraste by till landets tuffaste svarta pist. Säsongstarten markeras med en stor Ski Opening den 12–14 december. Gäster på denna invigningsfest får njuta av massor av bra musik och av unika pistupplevelser. Nu finns det nämligen möjlighet att testa säsongens nya skidor och snowboardar helt utan kostnad. De som är tidigt ute kan boka boende under helgen för strax under 120 euro per person. Priset inkluderar två övernattningar och frukost, två dagars liftkort samt tillgång till alla evenemang under invigningsfesten.

biltagSemestern börjar redan innan du kommer fram

Glöm den långa bilresan och de många milen på tyska motorvägar och ät en god middag istället. Njut av god mat och dryck och kryp sedan ned under täcket. När du vaknar igen är du redan framme i vinterlandet. Att resa med biltåg är förmodligen det mest avslappnande ressättet som finns. Semestern börjar så snart du kommit ombord på Deutsche Bahns biltåg som avgår från Hamburg. Medan mörkret sänker sig och tåget rör sig mot Alperna kan du ta plats i restaurangen eller få maten serverad i din privata kupé. När du stiger upp nästa morgon är frukosten klar och sedan dröjer det inte länge förrän du är framme. Deutsche Bahns biltåg kör till München eller Innsbruck och därifrån är det inte långt till de olika skidorterna. Det behöver inte bli särskilt dyrt att välja biltåget. Du sparar både bränslekostnaden och eventuella övernattningskostnader.
Priserna börjar på 100 euro för bil och förare och då ingår liggplats. Du betalar för extra passagerare och kan välja mellan liggvagn och egen kupé.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…