Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

40 år efter originalet – nu kommer en ny Grease-film

10 apr, 2019 
Sofia Börjesson
"Tell me more, tell me more!" Musikalernas musikalfilm – Grease – får en uppföljare som utspelar sig sommaren då Sandy och Danny träffas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ingen hade väl kunnat ana vad Grease skulle komma att innebära för musikalvärlden när den hade premiär 1978. Konsekvenserna av John Travoltas och Olivia Newton Johns heta sommarfling förtrollade, och fortsätter flera decennier senare att förtrolla, en hel värld.

Men vad var det egentligen som hände den där sommaren? Tja, det vi får bland annat hintar om i kultlåten Summer Nights – men de båda parternas minnen skiljer sig ju som bekant något från varandra. Men misströsta inte, för nu kommer en prequel till Grease, alltså en film som utspelar sig före originalfilmens handling – den där sommaren då Danny Zuko och Sandy Olsson träffades.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Filmen ska heta Summer Loving och manuset skrivs av John August. Och vi vet sedan tidigare att John August inte främmande för att bearbeta gamla klassiker. Han är bland annat bioaktuell med den otecknade filmen Aladdin, och han gjorde även rebooten av Charlies änglar.

Annons

August har även samarbetat med Tim Burton när det kommer till klassiker som Kalle och chokladfabriken och Big Fish.

Negativa reaktioner på Twitter

Hittills har reaktionerna på filmnyheten varit… mindre positiva. De flesta verkar undra varför man gör en film som baseras på parets sommarfling – när det var precis det som originalet handlade om. Så här lyder några av reaktionerna på Twitter:

”Men…. Det där visades ju i början av Grease… Det finns ingen anledning till en prequel!” skriver Miss Nightmare.

”‘Summer loving, happened so fast…’ Men tydligen tillräckligt lång tid för att basera en hel film på det?” skriver Carly Rae Jepsen.

Och Ryan Scott skriver:

”Paramount: Låt oss göra en Grease-prequel som är helt och hållet baserad på en låt!

Vi: Men varför?

Tidigare uppföljaren Grease 2

Grease har redan fått en uppföljare i och med Grease 2 (1982) där Michelle Pfeiffer spelar huvudrollen. Den filmens handling utspelar sig några år efter originalfilmen då en ny elevskara har kommit till högstadieskolan Rydell High. Grease 2 blev dock aldrig den tittarsuccé som man hoppats på.

Av Sofia Börjesson/Femina.se

Läs också:

En av karaktärerna skulle dö i tredje SATC-filmen

Anna Björk: ”Scenskräcken blir värre och värre”

Hanna Ardéhn aktuell i ”Störst av allt” på Netflix

Annons