Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Grattis prinsessan Sofia – 33 år 6 december 2017!

06 dec, 2017 
Helena Sjögren
Prinsessan Sofia, tidigare Sofia Hellqvist, fyller år 6 december.
Hipp, hipp hurra! Den 6 december 2017 fyller prinsessan Sofia 33 år!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Prinsessan Sofia föddes som Sofia Hellqvist den 6 december 1984 på Danderyds sjukhus. De första åren bodde familjen i Stockholmsförorten Täby innan de flyttade till Älvdalen i Dalarna.

Prinsessan Sofia.
Prinsessan Sofia. Foto: Mattias Edwall, Kungahuset.se

År 2005 medverkade Sofia i dokusåpan Paradise Hotel. Under hösten samma år flyttade hon sedan till New York för att studera redovisning med inriktning på affärsutveckling. Där blev hon även certifierad yoga-lärare.

Ett par år senare träffade hon prins Carl Philip. För Dalarnas Tidningar har paret tidigare berättat om det första mötet som skedde under en lunch 2009.

Annons

– Vi kollade lite blygt på varandra, och visst sa det klick, men att det skulle sluta på det här viset kunde jag aldrig tro, sa Sofia då.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Foto: IBL Bildbyrå

Paret passade också på att berätta om sin första dejt som skedde på en go-cart bana.

– Jag tänkte att det bara skulle bli lite lugnt åka, men så hade vi andra kompisar som drog iväg och då flög fan i mig, och jag tänkte ”helskotta heller”, sa prins Carl Philip till Dalarnas Tidningar 2014.

Annons

2010 grundade prinsessan Sofia Project Playground tillsammans med Frida Vesterberg. Fram till april 2015 arbetade hon som generalsekreterare och är numera aktiv hedersordförande.

Gifte sig i Slottskyrkan 2015

Den 27 juni 2014 tillkännagavs förlovningen mellan prinsessan Sofia och prins Carl Philip. I juni året därpå gifte de sig i Slottskyrkan.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har två barn, prins Alexander, som föddes den 19 april 2016, och prins Gabriel, som föddes den 31 augusti 2017.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Gabriel.
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Gabriel. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Prinsessan Sofia är hertiginna av Värmland.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons