Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Hannah Ekwall begravs – maken Patrick om sorgen

09 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAnna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Patrick Ekwalls fru Hannah gick tragiskt bort i cancer i februari, och hennes öde har berört många.
Nu ska hon föras till sista vilan, och maken berättar om sorgen på sin Instagram.
”Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma”, skriver Patrick Ekwall på Instagram.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwalls tragiska öde har berört hela Sverige. Bara 39 år gammal gick hon i februari bort i sviterna av obotlig cancer, och tvingades lämna sin dotter Tindra utan mamma, och maken Patrick utan sin livspartner.

Kändisar som lämnat oss 2021Brand logo
Kändisar som lämnat oss 2021

På tisdagen förs Hannah Ekwall till sin sista vila under en intim begravningsceremoni, och inför begravningen skriver maken Patrik Ekwall på Instagram om sin svåra sorg.

”Imorgon ska vi ta avsked av Hannah. Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma, att Karin måste begrava sin egen dotter. Att jag själv måste inse att kvinnan jag skulle bli gammal med inte längre finns vid min sida”, skriver Patrick Ekwall i inlägget.

Annons

Patrick Ekwalls sorg efter hustrun: ”Det vackraste av ljus”

Han vill att hustrun ska få ett fint avsked från familjen, och skriver om vikten av att hålla Hannahs minne levande.

”Men jag måste ta mig samman, för i den bottenlösa sorgen och saknaden, i all förtvivlan och smärta, så behöver vi ge Hannah det förhoppningsfulla avsked som hon hade önskat. Det är verkligen inte lätt men vi måste göra vårt yttersta för att minnas Hannah så som hon levde, med det vackraste av ljus. Imorgon, dagen efter och för alltid”, skriver Patrick på Instagram.

I kommentarerna stöttas han av personer som Patrik Sjöberg, Özz Nüjen och Anna Brolin.

Att Hannah Ekwalls död har berört många syns också tydligt på den insamling som Hannahs bonusdotter och Patricks dotter Wilma startade i hennes ära. På ett dygn samlade den in 400 000 kronor, och nu är insamlingen uppe i över 1,2 miljoner kronor.

– Jag blir väldigt rörd. Det här är det fina i allt det hemska som vi går igenom, har Wilma Ekwall sagt om stödet.

Annons