Horoskop för sommaren 2019

Kvinnor i badkläder skrattar
Kärlek, relationer, nöjen, pengar... Är du nyfiken på hur sommaren 2019 kommer att bli? Astrolog Monica Hortell bjuder på stort sommarhoroskop för alla stjärntecken.
Annons

Sommarhoroskop 2019

Väduren

21 mars–20 april

Vissa band inom familjen har varit aningen ansträngda men nu ökar harmonin och du får trevliga besök av släkten. Det blir också mycket eget hemmamys i sommar. Du renoverar, spenderar pengar på inredning och skapar en bostad som speglar den du är.

Annons

Juli fylls av fester, nöjen och kreativitet. Slumrande konstnärliga talanger vaknar och det är perfekt att till exempel gå en målar- eller skrivkurs. Du får också starka upplevelser i samband med konserter och utställningar.

Romantik råder det heller ingen brist på. Både juli och augusti är präglade av kärlek. Du och din partner utstrålar harmoni, ni accepterar varandras olikheter och ingen försöker ändra på den andra. Om du är singel är det fullt fart på kärleksfronten. Du flirtar ganska vilt faktiskt och får flera beundrare. Men vill du verkligen satsa på allvar? Var ärlig inför både dig själv och andra! Störst chans till något seriöst finns i slutet av juli samt augusti.

Även ekonomin ser helt okej ut och kan förstärkas genom en spelvinst i slutet av sommaren.

Oxen

21 april–21 maj

Tempot är högt och du har något på gång hela tiden. Men det är också mycket som inte blir av. Planer ändras i sista minuten och det beror oftast på dig själv. Du dras åt olika håll och vill inte vara låst av en massa åtaganden och löften.

Ekonomin förstärks genom smarta affärer och bäst går det i juni. Besök gärna auktioner och loppisar. Där finns fynden du drömt om! Under sommaren har du också lite tur med något som rör ersättningar, försäkringar eller arv.

I juli är det dags att pyssla med bostaden eller sommarstället. Lite irritation i form av oväntade gäster kan det bli men det är bara att hålla god min. Du kommer också oväntat nära en person du tidigare inte litat på. Nu fungerar plötsligt allt mellan er.

Något som oroat dig lyfter, du vågar ta ut svängarna och öppna dig känslomässigt. Det liksom gnistrar till mellan dig och din partner och ni ser vad ni föll för hos varandra från början. Är du singel kan den stora passionen drabba dig och extra laddat är det sista hälften av augusti.

Tvillingarna

22 maj–20 juni

Det är dags att ta ekonomiska krafttag. Sommaren handlar mycket om att utveckla dina talanger så du kan tjäna pengar på nya sätt. Något som varit en hobby kan leda till en rejäl kassaförstärkning i juni eller juli.

Du har mycket energi nästan hela tiden och ännu starkare blir du eftersom så många uppmuntrar vad du än tar dig för. Du får många tillfällen att vara tacksam för dina vänner och de för dig. Du är villig att kompromissa och att lära dig nya saker. Dessutom får du en vägledare eller mentor som betyder mycket och som hjälper dig att lösa diverse problem.

Juli-augusti är bra för alla slags miljöombyten. Åk och hälsa på folk, utforska din närmiljö och hitta på små äventyr i vardagen. De förunderligaste upplevelser kommer när du minst väntar det.

Däremot är det rätt så lugnt i kärleken och det gäller hela sommaren. Är du singel så flirtar du i vanlig ordning och har ett eller två korta äventyr som är mer trevliga än passionerade och som rinner ut i sanden efter ett tag, utan några sårade känslor. Har du en partner är du rädd om det ni har och ni är generösa mot varandra.

En grupp människor badar i solnedgången
Sommaren rivstartar får kräftan.

Kräftan

21 juni–21 juli

Sommaren får en riktig rivstart. Du sjuder av energi och får massor gjort. I juni ror du i land ett krävande projekt som också kan ge en del pengar. Självförtroendet når nya höjder.

I kärleken kan det vara lite trögt och eftersom du är så uppe i ditt så försummar du din partner. Är du singel är du ganska nöjd med det. Annat blir det i juli som är en av årets bästa månader vad gäller kärlek och romantik. Flera blir intresserade av dig och den du faller för är en utåtriktad person med ett stabilt liv. Ni känner trygghet med varandra från första stund.

Ekonomin får också ett uppsving. Du har näsa för affärer och när du köper något lyckas du hitta riktigt fina fynd. Men undvik spel och hasard eftersom där kan allt rinna iväg fortare än du tror!

Augusti är bra för resor och du vill uppleva nya saker. Men du behöver inte åka så långt utan flera korta miljöombyten är faktiskt bättre. Det är själva omväxlingen du behöver. Det är också en perfekt månad för att gå en kurs eller börja en utbildning. Du är alert och nyfiken och skaffar dessutom vänner överallt.

Lejonet

22 juli–22 aug

I juni är din energi låg så låt dig inte övertalas till en massa aktiviteter och projekt. Även känslomässigt är du inåtvänd. Däremot har du stark intuition och ska gärna ägna dig åt andlighet och inre arbete. Du blir också inspirerad av att vara ute i naturen. Konst, musik, böcker och filmer behövs också om du ska må bra.

Kraft och styrka kommer tillbaka i juli. Du syns och märks och gillar att bestämma. Nu tar du tag i saker som blivit uppskjutna.

I kärleken är du däremot osäker, antingen har du inte tid eller också inleder du en omöjlig relation som du håller hemlig för dina vänner.

Augusti är däremot en riktig höjdarmånad både vad gäller kärlek och pengar! Om du är singel är det nu det tänder till på allvar och du formligen översköljs av varma känslor. Din utstrålning och generositet gör dig förstås populär och du får tillbaka minst lika mycket som du ger. Har du en partner finns det en påtaglig harmoni mellan er och det sker något positivt som rör barn eller barnbarn. Tur i spel och affärer har du också så du kan verkligen se hösten an med tillförsikt.

Jungfrun

23 aug–22 sept

Vänskap är ett av sommarens teman. Du umgås med olika slags människor och får nya kontakter genom ett ideellt engagemang. Även gemenskapen med familj och släkt är ännu viktigare än vanligt. Ofta är det du som håller i trådarna och ser till att alla kan samlas. Dessutom lyckas du medla i en konflikt som legat och pyrt ett tag.

I juli har du en liten energidipp, då kan du unna dig lata dagar på stranden, ute i skogen, i hängmattan eller var du nu vill koppla av. Ta hand om hälsan och var säker på att du inte överanstränger dig. Vill du göra något supernyttigt, kanske en detox av kroppen, så sätt igång. Men det måste vara något du själv vill, inte något andra övertalar dig till. Alla ”måste” och ”borde” kan du skippa på en gång eftersom det inte leder till något utan bara blir tungt.

Sommarens verkliga höjdpunkt kommer andra hälften av augusti. Allt lossnar och du är kraftfull och målmedveten med ett förnyat självförtroende. Dessutom finns det stora chanser till äkta romantik. Du tar egna initiativ och eventuella tveksamheter är som bortblåsta. Allt lossnar och du är kraftfull och målmedveten.

Kvinna med solen i nacken ser glad ut
Jungrfun kan se fram emot en spännande augusti.

Vågen

23 sept–22 okt

I början av sommaren har du mycket att stå i. Det handlar om jobb eller utbildning som ska bli klart i tid. Du har stark utstrålning och tar mycket plats, så alla lägger märke till dig. Det finns dessvärre också en del irritation både i och omkring dig. En person retar du dig väldigt på och ni måste prata ut en gång för alla. Det blir också tal om en lång resa och backa inte från den för det kommer att ge massor av härlig inspiration.

Även juli är en aktiv och händelserik månad. Nu får du belöningen för något du uträttat och det blir tyst på en person som kritiserat dig. Lite av triumfens ögonblick för dig. Du får en ledande roll i grupper och håller ihop motstridiga viljor.

Relationsmässigt är augusti allra bäst. Du får nya vänner från olika kretsar och vart du än kommer flockas folk runt dig. I kärleken går allt sin gilla gång, du är inte direkt romantisk utan söker framför allt trygghet. Är du singel försöker dina vänner para ihop dig med någon lämplig person. Du tycker mest det är lustigt men vänta bara, plötsligt kan din drömpartner uppenbara sig!

Skorpionen

23 okt–21 nov

Sommaren blir inte så där riktigt avkopplande men däremot har du roligt nästan jämt. Ett viktigt tema är resor, gärna långa och till platser du inte tidigare har besökt. Du hungrar efter nya intryck och möten med andra kulturer känns spännande.

I kärlek kommer en höjdpunkt redan i juni. Du blir uppvaktad och känner dig accepterad och älskad för den du är. Det är en bra månad för att åka på kärlekssemester! Är du singel kan den perfekta partnern dyka upp när du lämnar din komfortzon och byter miljö. Du gör väldigt starkt intryck på alla du möter men ofta har du själv ingen aning om det.

I juli förekommer kontroverser som rör åsikter och ideologier. Ofta hamnar du i hetluften eftersom du säger vad du tycker. Där blir du en förebild för flera personer som beundrar ditt mod och din integritet. Du får många nya bekanta i slutet av sommaren. Även om de stannar en kort tid i ditt liv så betyder ni mycket för varandra.

Ett erbjudande som kan förbättra ekonomin kommer också. På det hela taget har du tur med pengar och affärer och behöver inte småsnåla.

Ett barn håller fram en glass mot sin mamma
Skytten vill njuta av frihet.

Skytten

22 nov–20 dec

I juni fattar du ett beslut som rör pengar och då gäller det att ha koll på detaljer. Det är andra personer inblandade i det hela och ni kommer på kant med varandra. Gå inte in i öppna konflikter, om du är lite smidig blir allt bra.

I juni blir du också förälskad, nästan mot din vilja, och det kan handla om en stor och stormande passion. Frågan är om det blir långvarigt. Det förhållandet kan också vara något som får dig att upptäcka nya sidor av livet, och av dig själv, och som sedan tar slut ganska snabbt. Det lämnar inga sårade känslor, i alla fall inte hos dig. Du vill i grund och botten vara fri. Men senare under sommaren dyker det upp en annan person, troligen någon du träffar på en resa och det blir mer seriöst.

Har du en relation så behöver ni båda ett eget liv. Lämna allt som liknar kontroll och svartsjuka, då mår förhållandet bäst.

På jobbet får du nya uppgifter men är tveksam till det stora ansvaret. Augusti blir lite turbulent men allt löser sig till det bästa. Du säger vad du tycker, folk imponeras av ditt självförtroende och du får flera nya vänner.

Stenbocken

21 dec–20 jan

Det blir en trivsam sommar som är fylld av spänning och känslomässig värme i lika delar. Din ofta överdrivna pliktkänsla dämpas något. Du unnar dig att ha kul, träffar lagom mycket folk och är tillfreds i största allmänhet. Var och varannan människa blir charmade av dig. Gamla vänner du tappat kontakten med hör också av sig och det blir fina återseenden.

Romantik blir det i stora mängder under hela sommaren, med en höjdpunkt i juli. Är du singel kan den stora kärleken uppenbara sig. Ni ser varandra på ett djupt själsligt plan och vet att det är rätt.

Om du har en partner blir banden mellan er starkare och det blir en nytändning som till och med förvånar er båda. Det förutsätter förstås att ni tar er tid att umgås bara ni två. Åk gärna på kärlekssemester i juli eller unna er åtminstone en romantisk weekend!

Augusti innebär ett lyft för ekonomin. Det är en bra månad för allt som rör affärer, samarbeten, arv, försäkringar och ersättningar. En större summa kan komma in på ett bräde. Ett projekt som du startar tillsammans med en annan person ger också pengar.

Par tar en selfie
Vattumannen bör sänka sina krav. Det är ingen fara om inte allt blir gjort!

Vattumannen

21 jan–19 feb

Du har mycket på din måste-göra-lista men räkna inte med att allt blir av. Ofta börjar du med något, blir störd, tappar gnistan och satsar sedan på något som känns roligare. Och låt det vara så, du måste inte vara supereffektiv och prestera hela tiden. Men ofta är du liksom uppskruvad inuti som att du väntar på något men inte vet vad.

Hälsan är ett viktigt kapitel. Du testar olika dieter och kosttillskott och hittar något som du mår bra av. Unna dig gärna en spaweekend eller yogakurs! Naturen ger också kraft, så var utomhus så mycket det bara går.

I juli finns det risk för trassel i bekantskapskretsen. Saker som legat och pyrt kommer upp till ytan och det blir konflikter och osämja. En god vän hjälper och stöttar dig på alla sätt och ni blir viktigare för varandra än nånsin.

I kärleken är det bäst i juni samt första hälften av augusti. Är du singel har du störst chans att träffa någon då och det blir en person som har det gott ställt och som dessutom är generös. I augusti får du också chans att göra ett ekonomiskt klipp, så då gäller det att vara alert.

Fiskarna

20 feb–20 mars

Det lyser och gnistrar om dig i sommar. Kreativitet, skaparglädje och kärlek är nyckelorden. Du blir förälskad flera gånger men frågan är om du vill satsa på allvar eller om du är kär i själva kärleken? Du har svårt att bestämma dig för en enda person eftersom det ju kan dyka upp någon ännu bättre. Mest händer det i juli och andra hälften av augusti.

Har du en partner så behöver ni ha mer romantik i vardagen. Börja uppvakta varandra som ni gjorde förr, överraska, ge varandra presenter och lyxa till det på helt vanliga dagar!

I juni-juli har du lite tur i spel. Men en tendens till impulsköp kan ändå göra att ekonomin blir ansträngd. Slösa inte bort dina pengar på en massa småprylar!

Mitt bland all romantik och shopping får du mycket praktiskt uträttat tack vara din energi och optimism. En del tråkiga saker du planerat, sådant som att städa garaget eller röja i förråden, blir faktiskt gjort och går lättare än väntat Delvis beror det på din förmåga att sätta andra i arbete.

Augusti blir jobbmässigt spännande. Nya arbetsuppgifter, nya kollegor och intressanta samarbeten väntar.

Av Monica Hortell

Foto: TT, Unsplash 

Läs också:

Mer nöjesinnehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar