Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Se trailern till Respect – filmen om Aretha Franklin

03 jul, 2020 
AvAnais Gonzalez Cruz
Snart har den mäktiga filmen om sångerskan Aretha Franklin premiär! Nu har en första trailer till Respect kommit ut, med Jennifer Hudson i huvudrollen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Souldrottningen Aretha Franklin släppte sin första skiva som 14-åring och har blivit utnämnd som den bästa sångerskan någonsin av den amerikanska tidningen Rolling Stone.

Aretha började sjunga gospel redan som barn och skulle komma att bli en av de största stjärnorna i musikindustrin, med hela 18 Grammys på meritlistan. Hennes kraftfulla låtar, till exempel Respect, hade stor betydelse för den afroamerikanska feministiska rörelsen under 1970-talet, likväl Black Power-rörelsen.

Den 16 augusti 2018 avled Aretha Franklin i cancer, 76 år gammal. Snart släpps storfilmen om hennes liv och karriär, som också heter just Respect. Sångerskan spelas av Dreamgirls-stjärnan Jennifer Hudson, som faktiskt handplockades av Aretha själv för huvudrollen.

Jennifer Hudson (mitten) spelar huvudrollen i filmen Respect.

Då har Respect premiär på bio

Under ett besök i tv-programmet Live With Kelly And Ryan har Jennifer Hudson tidigare berättat att hon hoppas kunna göra ikonen rättvisa:

Annons

– Det är ett enormt uppdrag. Jag är livrädd, om jag ska vara ärlig. Men samtidigt är det så spännande, det är en sådan ära, sa hon i sändningen från 2018.

Bakom projektet står regissören Liesl Tommy, som själv gör sin storfilmsdebut med Respect:

– Historien om Aretha Franklins resa från underbarn till internationell superstjärna är full av såväl kamp som triumf, vilket gör hennes liv till en av de största amerikanska berättelserna någonsin, säger hon i en intervju med sajten Variety.

Filmen skulle egentligen släppas i augusti, men på grund av coronavirusets utbrott har biopremiären nu skjutits fram till den 25 december 2020. I dagarna släpptes äntligen en trailer till filmen, där vi även ser stornamn som Mary J. Blige, Queen Latifah och Forest Whitaker.

Kolla in trailern nedan!

Här är nya trailern till Respect:

Annons