Annons
Annons


Noomi Rapace, Mikaela Laurén och ”Cool Kids” till Skavlan


Skådespelaren Noomi Rapace, proffsboxaren Mikaela Laurén, danske professorn Svend Brinkmann och rallymästaren Petter Solberg kommer till veckans Skavlan. Indiepopbandet Echosmith står för musiken.

Annons

Noomi Rapace kommer i den ena Hollywoodproduktionen efter den andra. Nu är hon aktuell i The Drop och senare i år i Child 44, regisserad av svensken Daniel Espinosa. I båda filmerna spelar hon mot Tom Hardy.

Mikaela Laurén var bäst i Sverige på 200 meter fjärilsim, men efter att ha försökt kvalificera sig till fyra OS, mellan 1992 och 2004, hamnade hon i en livskris, som slutade med en fängelsedom. Men hon reste sig och gjorde en remarkabel comeback inom idrotten, nu som boxare. Idag kan hon titulera sig världsmästare i superweltervikt.

Svend Brinkmann, dansk professor och psykolog, går i sin senaste bok, Stå emot, till storms mot floran av självhjälpslitteratur som berättar för oss hur vi ska ändra våra liv för att bli lyckliga. Brinkmann menar att dessa idéer riskerar att förvandla oss till ”osäkra och osjälvständiga vuxna barn”.

Norske Petter Solberg blev världsmästare i rally 2003 och elva år senare vann han världsmästerskapet i rallycross. Han kommer till Skavlan med sin son Oliver, 14 år, som går i sin fars fotspår och blev nordisk crosskart mästare förra hösten.

Bandet Echosmith består av fyra amerikanska syskon mellan 15 och 21 år. Deras stora hit heter passande nog ”Cool kids” och framförs i Skavlan i kväll.

Skavlan: Fredag 30 januari, kl 21.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…