Annons
Annons


Nordens största prostatacancerkampanj


I september kommer Prostatacancerförbundet att genomföra den största prostatacancerkampanjen i Norden någonsin. Kampanjen sker för att skapa uppmärksamhet kring sjukdomen men även för att få män att prata om sin sjukdom och besvären som den ger. Det kommer vara över 150 aktiviteter i hela Sverige och höjdpunkten av årets prostatacancerkampanj sker den 10 september i Filadelfiakyrkan där drabbade, närstående, läkare, sjuksköterskor, politiker och organisationer samlas.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Över 150 aktiviteter i hela Sverige

– Det blir över hundrafemtio aktiviteter runt om i Sverige säger Torsten Tullberg, förbundsdirektör på Prostatacancerförbundet. Det kommer att blir allt ifrån bilsportstävlingar, golftävlingar, travlopp, information och föredrag av överläkare, välgörenhetskonserter samt utställningar och lotterier utanför köpcentrum. I Karlstad kommer fasadbelysningar att lysa blått under september månad samt att ett tiotal krögare kommer att skänka en krona per såld öl under utvalda helger, det kommer även vara insamlingsbössor placerade på bardiskarna. Månaden kommer att avslutas med en ljusmanifestation för alla dem som avlidit i prostatacancer.

Stor gemensam manifestation

Höjdpunkten i årets prostatacancerkampanj sker den 10 september. Då samlas drabbade, närstående, vänner, läkare, sjuksköterskor, politiker och organisationer i Filadelfiakyrkan, St Eriksplan i Stockholm. Det blir debatt och ett informationstorg där drabbade har möjlighet att få personlig rådgivning av bland annat urologer, onkologer, kontaktsjuksköterskor och patientföreningar. Katarina Hultling kommer leda debatten och den kommer även att filmas och direktsändas via Bilsportsförbundets hemsida www.sbfplay.se. Kampanjen genomförs tillsammans med de 26 lokala patientföreningarna, Svensk Urologisk Förening, Svensk Onkologisk Förening, Svensk Förening för Urologisk Onkologi samt ett antal samarbetspartners.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…