Annons
Annons


Nordic Outdoor: här börjar äventyret!


Har du alltid velat prova på dykning, klättring eller kanske parkour, en ny teknikgren där kroppskontroll betyder allt? Nu har du chansen! Nordic Outdoor, eventet för outdoor och actionsport, bjuder in till en superhelg på Svenska Mässan.

Annons

Nordic Outdoor, som hade premiär i fjol, är ett fartfyllt och pulserande event, inriktat på utomhusaktiviteter och en aktiv livsstil. Årets upplaga, där programmet utökats med en rad aktiviteter, tävlingar och clinics, äger rum 21-23 mars, parallellt med TUR-mässans publikdagar.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det blir ett verkligt superevent – för en entréavgift får du tillgång till två mässor, säger Angela Anyai, mässansvarig för Nordic Outdoor.

– Vi vänder oss till människor i alla åldrar som vill utmana sig själva och uppleva något utöver det vanliga.

Programmet är fullspäckat. Svenska Mässans ytor räcker inte till, även delar av Valhalla-badet och Burgårdsparken tas i bruk. En nyhet för året är elittävlingen Freerunning Speed and Style Tour, där parkourproffsen drabbar samman med lokala förmågor. En speciell parkourpark (50 m lång) byggs upp, där också alla besökare med hjälp av expertcoaching kan prova på att ta sig fram förbi alla hinder.

Dykning är ett annat nytt inslag. Med hjälp av några av branschens bästa instruktörer kan du provdyka i en 50-metersbassäng, där du också kan testa att paddla kajak.

En annan utmanande tävling är Nordic Outdoor Challenge – Icebug City Trail, trailrunning över sex kilometer där vem som helst kan delta. Skor finns även till utlåning för den som vill testa trailrunning! Multisporttävlingen Challenge Flinta, där löpning, cykling och kajak ingår, är också öppen för alla.

Andra aktivitetssatsningar är klättring, slackline på olika höjder med guidning av proffs och en hel hall med actionpark, med bl a hisnande uppvisningar i MTB, BMX och slackline.

Och för den som vill, inne på mässan har du möjlighet att utmana Team Outnorth Adventure Team på en inomhusbana, bestående av bl a löpning och cykling.

Nordic Outdoor satsar på barn- och familjeaktiviteter

Nytt för året är hinderbanan ”De fyra årstiderna” för de allra minsta – kul, utmanande och lite geggigt! Barnen kan också träffa Skogsmulle, lära sig bli skogssmart, och delta i en skattjakt med fina priser.

Utöver alla aktiviteter innehåller Nordic Outdoor en biograf med några av världens bästa naturfilmer, personporträtt och adrenalinupplevelser i samarbete med National Geographic Live och Sergel Media.

Dessutom blir det inspirerande seminarier med bl a Ola Skinnarmo, Niclas Mårdfelt och Robin Trygg – den yngste svensken som bestigit Mount Everest.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…