Annons
Annons


Nötknäpparen med kunglig touch

Det blir ett äventyr för hela familjen när Nötknäpparbaletten återvänder till Tivoli i Köpenhamn. Den danska drottningen, Drottning Margrethe strör kunglig glans över föreställningen då hon står för dess scenografi och kostym. För första gången ackompanjeras baletten dessutom av Tivolis egen symfoniorkester Tivoli Copenhagen Phil.


drottning-margrethe
Det blir för tredje gången Tivoli sätter upp julbaletten Nötknäpparen i Tivolis Konsertsal, med premiär den 1 december. Helt nytt för årets uppsättning är att Tjajkovskijs berömda melodier kommer att framföras av Tivoli Copenhagen Phil, en orkester bestående av 70 musiker, som varje föreställningskväll kommer att fylla konsertsalen med levande orkestermusik. Det bringar garanterat julstämning till åskådare i alla åldrar. Drottning Margrethe, som tidigare har arbetat med kostymer och scenografi, kommer att vara en del av arbetet även i år.

Annons

– Det är härligt att Nötknäpparen nu ska sättas upp igen. Det är ett äventyr som handlar om barn och jul och som väver in den klassiska historien i Tivoli och Köpenhamn. Jag ser fram emot att arbeta med föreställningen i år, den ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det ska bli så kul att återigen gå in på alla detaljer, både med scenografi och kostymer, säger Drottning Margrethe.

Berättelsen om Clara och hennes nötknäppare utspelar sig i denna version i Köpenhamn och på Tivoli. Efter en julafton med besök från bland annat H.C. Andersen och Tivolis direktör Bernhard Olsen, faller Clara i sömn. När hon vaknar befinner hon sig på ett förtrollat Tivoli. Tivolis balettchef Peter Bo Bendixen står för koreografin av baletten.

Nötknäpparen spelar från 1 december till 30 december i Tivolis konsertsal.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…