Annons
Annons


Nötkräm med kultstatus firar 50 år – tävla om fina priser!


nutella

Nutella blev uppfunnet i den Italienska regionen Piemonte 1946 av konditorn och grundaren av Ferrerokoncernen, Pietro Ferrero. Den allra första versionen av Nutella blev kallad ”Pasta Gianduja” – uppkallat efter en lokal berömd karnevalkaraktär som också figurerade i den första reklamen för produkten. Receptet var baserat på en kombination av kakao och nötter. Pasta Gianduja blev ursprungligen såld i fast form, inpackat i stanniol så man kunde skära det i skivor och lägga på smörgås.
1951 gjorde Pietro Ferrero produkten flytande och paketerad i burk, så att den var lätt att bre på bröd. Produkten blev nu känd under namnet ”Supercrema Gianduja”.
1964 blev Supercrema Gianduja Nutella. ”Nut’” på grund av innehållet av nötter och ”ella” för att ge namnet den rundhet som kännetecknade Nutellas smak. I dag finns Nutella på hyllorna i 160 länder över hela världen.

Annons

Nu kan du tävla om följande jubileumspriser:

Nutella 750 g 50 årFrukostbricka

1:a pris: Två jubileumsburkar av Nutella + en härlig frukostbricka med handmålad keramik från Bruka Design. Värde ca 750 kronor.

Nutella 750 g 50 årBordsunderlägg pris 2 och 3

2-3 pris: Två jubileumsburkar av Nutella + två bordstabletter och ett bordsunderlägg från Bruka Design. Värde ca 350 kronor.

Vi behöver ditt svar senast på onsdag den 25/6. Vinnarna meddelas via mail. Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här.

Vill du ha ett meddelande när vi har nya tävlingar på allas.se?
Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev nedan. Du kan alltid välja att avanmäla dig i framtiden.

 


(54)
(0)


Annons

  • silla

    nutellans inverkan på det globala samhället 😉


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…