Annons
Annons


Ljuvliga sommarbullar!

Sommar och hembakta bullar! Fyll dem med malda hasselnötter. De går fint att frysa in. Bara att ta upp och glasera i efterhand.


Ljuvligt gott!

Ljuvligt gott!

 

Nötsnurror

ca 25 st
Tid: 1 tim och 30 min

2 dl mjölk
75 g mjukt margarin
1/2 dl socker
1 ägg
25 g jäst
1 krm salt
8–9 dl vetemjöl
ägg till pensling

Fyllning:
125–150 g mjukt smör
1/2 dl socker
75 g malda hasselnötter

Annons

Glasyr:
1 dl florsocker
ca 3/4 msk vatten

1. Ljumma mjölken till ca 37°. Rör margarin och socker poröst, tillsätt ägget under omrörning. Lös upp jästen med mjölken och blanda ner detta i bunken.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Tillsätt saltet och mjölet efter hand och arbeta in det till en smidig deg. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 30 min.

3. Rör smör och socker poröst, blanda i de malda nötterna. Ta upp degen och arbeta ihop den lätt. Kavla ut en platta, ca 37×57 cm, på mjölat bakbord.

4. Bred ut fyllningen på plattan, spara en bar kant runtom. Vik den dubbel på längden och skär remsor. Snurra ihop till små knutar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs övertäckt tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250°, 5–7 min. Vid servering: Rör ihop glasyren och ringla över bullarna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(10)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…