Annons
Annons


Nöttårta med hallonmousse

Härligt sega nötbottnar och fräsch hallonmousse i en frestande kombo. Garnera med färska bär och mörk choklad.


Ljuvligt gott!

Ljuvligt gott!

Nöttårta

8–10 bitar
Tid: ca 45 min + tid i kyl

125 g nötkärnor
2 stora äggvitor
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl

Fyllning:
4 gelatinblad
1/2 dl outspädd röd saft
2 dl vispgrädde
2 dl rysk yoghurt
ca 250 g hallon
150 g kylskåpskall nougat

Annons

Garnering:
1–2 dl hallon
ca 30 g mörk choklad

Sugen på mer tårta? Drottningtårta med kokosbotten

1. Hacka nötterna fint i mixer eller matberedare. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning. Blanda ner mjölet och nötterna.

2. Använd en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam. Rita två rundlar efter bottnen på formen på bakplåtspapper. Fördela smeten och bred ut så jämnt som möjligt. Grädda i 175° i ca 12 min.

3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Hetta upp saften i en kastrull, tillsätt de urkramade gelatinbladen, rör om tills allt har löst sig. Låt svalna till simmig lösning.

4. Vispa grädde och yoghurt var för sig. Rör först ner de mosade hallonen i gelatinlösningen, sedan rysk yoghurt, vispgrädde och sist riven nougat.

5. Lägg första bottnen i formen och bred ut hallonkrämen jämnt, lägg på nästa botten. Ställ formen i kyl i 2–3 tim tills det stelnat.

6. Lossa tårtan från formen, för över på fat och garnera med hallon. Smält choklad och ringla över tårtan.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: PONTUS FERNEMAN


(16)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…