Annons
Annons


Novembers blommor

Till novembers blommor har Blomsterfrämjandet valt azalean som står för grönska och färg samt sedum, fetbladsväxter, som bjuder på lättskött och frisk grönska.


sedum

Plantera gärna flera sedum tillsammans.

Gemensamt för alla sedum är att bladen är tjocka och lite köttiga. I dem lagras vatten, vilket gör sedum oerhört torktåliga. Det finns sorter med runda blad, cylindriska, barrlika − stora eller små. Bladens färg skiftar från mörkgrönt till gult, rött och nyanser däremellan. Ofta har de unga plantorna en färg som efterhand övergår till lite silverskimrande. Sedum bildar täta mattor som gärna hänger över krukkanten. Det är vackert att plantera flera med olika färg i låga krukor. Dekorera med stenar eller glasbitar.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
azalea

Fönsterazalean vill ha fuktig jord.

 

Fönsterazalea, Rhododendron simsii, har rykte om sig att vara svårskötta, men det handlar bara om att vattna rätt. De vill absolut inte torka. Ta därför som vana att ge 1 dl varje eller varannan dag så att jorden hålls jämnt fuktig.

Azalean har enkla eller dubbla blommor i klara färger som sitter tätt, tätt ovanför de läderartade, mörkgröna bladen. Busken är också tät med vedartade grenar vilket ökar känslan av att väcka trädgården vid liv.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…