Annons


Nu åker den ut!


Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Tjejsnack-krönikör Charlotte Silfverberg

Det är klart det känns svårt. Och lite sorgligt. Att göra sig av med en av sina närmaste vänner. Som man tillbringat flera timmar med varje dag. Som man skrattat med, gråtit med, myst med och sovit med…
Men jag tyar inte mer. Det är nog nu.
– Du är för krävande, suckar jag. Det tar för mycket tid att ta hand om dig. Jag ska kolla om någon annan vill ha dig, annars blir det tippen.
Drömmen om ett ljust och fräscht hem blev en mardröm. Jag varnar alla andra. Skaffa. Aldrig. En. Vit. Soffa. Det tar över ditt liv. Plötsligt kretsar allt runt att hålla åbäket rent.
Jag svär på att jag kunde kränga på bländvita nytvättade kuddfodral, vända mig om – och tre sekunder senare hade tyget drabbats av akut möbelmässling. Och mellan mystiska prickar hade allt damm i norra Europa bestämt sig för att samlas.
– Bort fördömda fläck, bort säger jag! kunde jag yla mitt i natten och vanka runt som en galen lady Macbeth med en flaska Tabort i ena handen och dammsugaren i andra.
Nu ska bortskämda snövit-prinsessan ut. Men måste ersättas ögonaböj. För soffan är hemmets viktigaste möbel! Trots att den kommit på andra plats i en undersökning om våra mest populära möbler:
1.Matbord
2.Soffan
3.Stolen
4.Fåtöljen
5.Belysning/lampor
Nästa soffa måste vara skön och bekväm att ligga i. (Sitter folk i soffor också?) Men den måste vara tålig också. Alltid redo att slänga sig i.
Perfekt vore en smutsgrå klädsel i plastmaterial som går att spolas av. Men det kan påverka mysfaktorn negativt känner jag.
Det får nog bli ett mörkt mjukt men ändå oömt tyg. Som en strävhårig hund som är ute i ur och skur, och bara ruskar av sig. Ingen långhårig utställningshund som måste schamponeras och kammas. En brukssoffa.
Vilket förhållande har du till din soffa? Vilken är din favoritmöbel hemma?

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

vitsoffa

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och skriv om allt du känner för, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna! Skicka gärna med foto! Införda bidrag honoreras. Mejl: [email protected] och [email protected] Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

 


(0)
(0)Annons

 • Lotta

  Tack för varningen! Jag har aldrig förstått hur speciellt småbarnsfamiljer har kunnat ha vita soffor. Eller är de i själva verket kanske beige-grå-fläckiga? Och hemnet-fotona har de Photoshoppat? Jag var faktiskt och tittade på soffor i helgen. De regerande färgerna just nu verkar vara grå, grått, mörkgrått, grå, gråbrunt och brungrått. Sa jag grå också?
  För några år sedan hade jag en skräckupplevelse som inbegrep VIT soffa, hyperpigga småbarn och rinniga hallonmuffins. Inte alls någon bra kombination. En bra soffa ska gå att krypa upp i, även om strumporna inte är skinande rena. Den ska också gå att ligga och läsa i och ta en lur i.
  Om någon vill läsa om min Vita-soffan-skräckupplevelse går det att göra här: http://lottamodin.se/2011/08/obekanta-ord/

 • Anna Eriksson

  Min favoritmöbel är helt klart vår stora härliga soffa! Vi köpte en stor soffa där alla familjemedle3mmar får plats att ligga samtidigt. Dvs. trepersoner plus en hund. Gissa om det är härligt när vi kollar på film o har fredagsmys!

 • Karin Ekberg

  Äntlgen har sålt vår gamla soffa, Så nu njuter jag av att fått en ny som är bara min, min har köpt en fåtölj till sig själv så jag har hela soffan för mig själv.Och så måste jag ju köpa gardiner o nya kuddar o glöm nya ljuslyktor igen det är så mycket som följer med men kul är det när det är klart.Köp dig en ny soffa om du är i behov av det varför ska man inte kunna sig något nytt.(Du har ju Birgitta i närheten som kan fixa det mysigt).
  Mvh Karin i Tullinge.

 • Karin Ekberg

  Förstår inte hur ni kan ha hund i soffan, inte hemma hos mig alla fall.Hur gosig hunden än är så ska han inte vara så är hans plats på golvet.Jag har själv haft hund men inte kom han upp i soffan.Men man får ju göra som man vill.
  mvh karin.

 • Karin Ekberg: Det blev nog ett litet missförstånd – jag liknade soffor med olika sorters hundar. den tåliga och krävande sorten, men vi har ingen riktig hund hemma! Eller annat djur. Sambon är pälsdjursallergiker så det hade inte varit någon bra kombination. 😉 Vad härligt för dig med en hel soffa att mysa i, och visst mår man bra av att unna sig lite nytt. 🙂

 • Anna Eriksson: Låter supermysigt, man kan aldrig ha för stor soffa, härligt att kunna bre ut sig lite utan att trängas. 🙂

 • Lotta: Haha. muffins och vit soffa är ingen bra kombo – heller. INGET passar ihop med en vit soffa…. Och jag har också märkt att grått är tydligen det som gäller på soffor just nu, men det känns som en tålig färg som kan klara både använda strumpor och muffins … 🙂


Annons

Laddar nästa sida…