Annons
Annons


Nu blir städningen ett rent nöje!


Sonja Nerpin, Malin Bengtsson, Sofia Baggio och Kevin Nilsson tävlar mot varandra i Sveriges städmästare. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Sonja Nerpin, Malin Bengtsson, Sofia Baggio och Kevin Nilsson tävlar mot varandra i Sveriges städmästare. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Dammråttor under sängen, fettfläckar på finskjortan, grisiga grillgaller och kladdiga köksgolv. Det är bara några av utmaningarna som de tävlande i Sveriges städmästare utsätts för med start i kväll.

Annons

I åtta avsnitt tävlar 28 självutnämnda städexperter från hela Sverige. Programledare och enväldig jury är Marléne Eriksson, städbolagsdirektör, och Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelsteknik.

Miljömedvetenhet
Det är lätt att vara städmästare på hemmaplan, men tidspress och övervakande tv-kameror kan få den allra mest rutinerade dammsugarchauffören att köra i diket. I Sveriges städmästare bedöms det hur man städar, i vilken ordning allt görs och hur miljömedveten man är i valet av de produkter som man använder sig av.

Veckans fläck
Varje program består av de fyra momenten storstädning, veckans fläck, ordning och reda och städduellen. Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson-Tham gör det inte enkelt för de tävlande – det gäller att göra rent i all vinklar och vrår för att få godkänt. Och de är tuffa i sina bedömningar, inget slarv går dem förbi.

Resa till Japan
I varje avsnitt tävlar fyra självutnämnda städproffs om att gå vidare till finalen där Sveriges städmästare koras. Förutom äran belönas vinnaren med en resa till Japan – världens renaste land.

Dessutom i varje program: Praktiska tips och tricks, samt bakteriekollen. Hur skitig är vår närmiljö?

Sveriges städmästare: Tisdag 4 november, kl 20.00 i SVT1.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…