Annons
Annons


Nu blommar rhododendronen på Sofiero

Maj och början av juni är rhododendrontider på Sofiero. Under några helger framöver blir det aktiviteter kopplade till rhododendronblomningen, allt från workshops till guidade vandringar.


rhododendron1

Rhododendron i full blomning på Sofiero.

Rhododendronblomningen har på allvar börjat på Sofiero slott och slottsträdgård. I parken finns hela 500 sorter fördelade på 10 000 buskar, vilket borgar för en färgstark och doftrik upplevelse. Sofiero slott och slottsträdgård inleder rhododendronperioden lördagen 16 maj klockan 14 med en workshop med rhododendronexperten Hans Leibel. Här får man lära sig allt man behöver veta för att lyckas med rhododendron, allt ifrån plantering till beskärning till vilken jordmån som krävs.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Söndagen 17 maj klockan 14 blir det guidad rhododendronvandring i parken. Samling sker vid huvudentrén. Det är begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Under rhododendronvandringen berättas den spännande historien om rhododendronsamlingen på Sofiero. Vandringen ackompanjeras av musikaliska tongångar i rhododendronravinerna.

Rhododendronblomningen på Sofiero brukar vara som mest intensiv från mitten av maj till början av juni. Nedan listas de aktiviteter som är kopplade till rhododendronblomningen:

16/5: Workshop med Hans Leibel klockan 14 i Sofiero Blomster & Trädgårdshandel.
17/5: Rhododendronvandring klockan 14. Samling vid huvudentrén.
23/5 samt 24/5: Sydsvenska rhododendronsällskapet finns på plats i rhododendronplantskolan som ligger ovanför Jubileumsträdgården. Det blir information om rhododendron samt viss försäljning av rhododendronsorter som de har inom föreningen.
30/5 samt 6/6: Workshop med Hans Leibel klockan 14 i Sofiero Blomster & Trädgårdshandel.
31/5 samt 7/6: Rhododendronvandring klockan 14. Samling vid huvudentrén.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…