Annons
Annons


Nu finns det guidade turer ner i en vulkan


vulkanutbrott

Den sovande vulkanen Thrihnukagigur på Island är det enda stället på jorden där en vulkanisk magmakammare är tillgänglig och säker att utforska. Icelandair erbjuder just nu ett paket för den äventyrslystne: Upplev en vulkan från insidan!

Annons

Denna mycket speciella tur är en del av en pågående geologisk undersökning av vulkanen. Planen är att ”öppna” vulkanen för allmänheten någon gång i framtiden och därigenom skapa en av de mest spektatkulära turistattraktionerna i världen.

Deltagarna går, tillsammans med erfarna och specialutbildade guider, ner i vulkanen via toppkratern och efter 120 meters nedstigning står man på botten av magmakammaren. En öppen hiss, som testats noggrant transporterar upp och ner i kratern. Magmakammaren, som är målet med resan, är vulkanens hjärta och man har cirka en timme på sig att utforska den. Hela turen tar cirka 5 – 6 timmar, inklusive en promenad på 2,5 km in i lava-landskapet.

Thrihnukagigurs sista utbrott var för mer än 4000 år sedan, vulkanen ligger ca 30 km från Reykjavík, och det finns inga tecken på att vulkanen skall vakna så där väntar inga obehagliga överraskningar.

Det finns två dagliga turer, kl 10.00 och 12,00 under perioden 15 juni till 31 juli 2012. Mer information finns på icelandair.se.

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…