Annons
Annons


Nu intar robotar hotell!

Den nya roboten Alexa gör det möjligt för hotellgäster att på ett nytt sätt söka information och få hjälp med uppgifter i rummet.


robot-i-hotell

Hotell Clarion Hotel Amaranten har investerat i den röststyrda robotassistent Amazon Echo, även kallad Alexa. Med röstkommandon kan gästen exempelvis spela upp sin favoritlåt från Adele, släcka lamporna från sängen samt ställa frågor som Alexa svarar på genom att söka svaret på internet.

Annons

Installationen är ett första led i en utveckling där hotellgästen ska kunna få hjälp med enklare hotelltjänster samt omvärldsinformation endast genom att tala rakt ut i rummet. Bland de tjänster som Alexa idag kan hjälpa hotellgästen med finns bland annat väckning, väderrapport, öppettider för hotellet samt bokning av taxi.

Initialt fungerar tjänsten främst för informationssökning men på sikt vill Clarion utöka tjänsten så att fler delar på hotellet ska gå att manövrera med rösten. Tanken är att det mesta ska gå att göra via Alexa, så som att beställa room service, sköta belysningen i rummet, samt andra tekniska funktioner som underlättar för gästen.

– Än så länge har vi installeret Alexa i en av våra sviter som ett prov. Gästernas omdömen har varit mycket positiva och vi ser därför detta som ett första steg i vår satsning på denna typ av teknik, säger Erica Lund, Hotelldirektör.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…