Annons
Annons


Nu kan du få läkarhjälp på apoteket!

Under våren 2015 startade LloydsApotek och Kry.se, den digitala vårdcentralen, ett strategiskt samarbete för att tillgängliggöra diagnos, recept och läkemedel över nätet. Nu utökas initiativet till att möjliggöra läkarbesök via videolänk på apoteket. Efter läkarbesöket kan patienten hämta ut sin medicin direkt på plats.


lakare-online

Läkarbesöket går till precis som vanligt, förutom en liten detalj – diagnostisering och rådgivning sker över videolänk. De korta väntetiderna hos läkaren på apoteket gör det möjligt att klämma in ett läkarbesök i en stressig vardag.

Annons

– När både läkaren och medicinen finns tillgänglig på nätet blir det enklare för patienter att få vård på distans och efter deras förutsättningar, säger Fredrik Ljungström, marknads- och försäljningsdirektör på LloydsApotek.

Gilla Allas.se på Facebook

Läkarmottagningarna öppnar på nio apotek runt om i landet där patienter erbjuds möjlighet att få rådgivning över videolänk i specialanpassade läkarrum. Satsningen är ett led i arbetet att få fler personer att upptäcka det digitala vårdmötet.

Här kan du träffa läkaren på apoteket: Stockholm: Högdalen, Lidingö, Sankt Eriksplan, Rosenlundsgatan, Torsplan, Flemingsberg. Göteborg: Friggagatan. Strängnäs och Insjön.

Så här fungerar det med läkare på apoteket:

Patienten loggar in med personnummer och legitimerar sig med Mobilt BankID och beskriver sina symtom eller frågor.
Mötet genomförs via videolänk och patienten får 15 minuter med en läkare, precis som på vårdcentralen.
Läkaren bedömer om patienten behöver recept på läkemedel, remiss och/eller sjukintyg.
Efter mötet för läkaren journal som vid ett vanligt läkarbesök.
Första besöket är kostnadsfritt, därefter debiteras patienten en avgift om 299 kronor.
Efter besöket kan patienten hämta ut det läkemedel som ordinerats direkt på apoteket, alternativt beställa på Lloydsapotek.se och få det hemskickat.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…