Annons


Nu kan du ö-hoppa i Danmark

Det har varit populärt att ö-hoppa i Sydeuropa under många år. Nu blir detta sätt att semestra även möjligt att göra i norr, med de danska öarna som destination.


Fanø strand.

Fanø strand.

Ö-hoppning associerars främst med Grekland, där det är vanligt att besöka två-tre öar under en och samma solsemester. På detta sätt får man möjlighet att upptäcka mer av landet och får fler intryck, än om man bara ligger kvar på solstolen vid hotellet.

Annons

Dansk Ø-ferie tar nu detta koncept till Danmark och gör det möjligt att för resenärer själva att skräddarsy sin semester. Man kan exempelvis bestämma själv hur länge man vill befinna sig på en ö och vilka särskilda aktiviteter man vill göra. Att ö-hoppa kring de danska öarna kan innebära bland annat att man vistas i naturen och njuter av god mat på Samsø, säl- och ostronsafari på Fanø eller varför inte ett historiskt besök på Als som passar hela familjen. Dessa tre öar ligger alla i närheten av Jylland och är därmed enkla att ta sig till och från på ett smidigt sätt. Bokning av praktiska detaljer så som transport, boende och aktiviteter sker på hemmaplan så att allt är fixat innan avresan, på det sätt som passar en själv bäst. På så sätt behöver man inte tänka på detta när man väl är iväg, utan kan fokusera på att ha en trevlig semester.

Man kan även boka en semester där man stannar på en och samma ö om man hellre vill det. På bokningsportalen finns en rad olika paketerbjudanden med semestrar som många gånger inkluderar särskilda evenemang som de olika öarna har. Exempel på dessa evenemang är Samsø Festival, kocktävlingen Sol over Gudhjem på Bornholm och världens största kitefestival på Fanø.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…