Annons
Annons


Nu kan turister boka möte med en svensk


Nu kan utländska besökare boka ett möte med en svensk för att lära känna landet ännu bättre. Det är VisitSweden som startat tjänsten ”Visit a Swede” som ska koppla ihop 10 000 redan anmälda svenskar med utländska besökare som vill tränga under ytan på besöksmålet Sverige.

Annons

www.visitaswede.com kan utländska besökare boka ett möte med svenskar i vardagen över en fika eller middag, träna hos olika svenska sportklubbar eller låna en soffa att övernatta på.

VisitSweden har byggt vidare på en global trend: nyfikenheten att få kontakt med lokalbefolkningen i landet man besöker. Ett samarbete med Riksidrottsförbundet ger också besökarna möjlighet att hänga med på allt från basketträningar till en runda bowling.

– Vi hoppas att besökarna ska komma närmare den svenska livsstilen. Vi tror starkt på att svenskarnas stolthet för Sverige kan smitta av sig, säger Maria Ziv, marknadsdirektör på VisitSweden

Så funkar det

Besökaren går in på webbsajten www.visitaswede.com och anmäler sig för att sedan kunna träffa lokala värdar från hela Sverige. Genom sajtens sökfunktion filtreras resultaten för att hitta svenskar med intressen som matchar besökarens egna. Idag har mer än 10 000 svenskar redan anmält sitt intresse att ta emot utländska besökare här. Tjänsten är helt gratis och fungerar som en samlingssajt för flera andra sajter såsom Couchsurfing.org, Meetup.com och Tripping.com. Dessutom länkas information om sportklubbar som vill ta emot gäster på träningspassen genom ett samarbete med Riksidrottsförbundet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…