Annons
Annons


Nu kommer engelsmännen!


Soliga sommardagar eller grått höstrusk spelar ingen roll för Sveriges största fans. Resesökmotorn Skyscanner.se har tagit fram statistik över vilka nationaliteter som söker allra mest efter flyg till just Sverige. Resultatet visar att Sverigelistan toppas av britter följt av italienare.

Annons

Skyscanners statistik över antalet sökningar på flygresor till Sverige visar vilka våra höstgäster högst troligt kommer att bli. Allra störst är intresset från britterna, de toppade listan över flest flygsökningar till Sverige under sommaren och fortsätter att visa störst intresse för resor hit även under hösten.

– Kärleken mellan de brittiska öarna och Sverige är ömsesidigt, vi är två kulturer som går väldigt bra ihop. Britterna är också ett hårdhudat släkte när det gäller ur och skur så den svenska hösten är inget de ryggar för. Kul också att italienarna som är vana vid ett varmare klimat håller sig i topp oavsett årstid säger Linda Edstrand, skandinavienchef på Skyscanner.se.

Topplista

Sökningar på ingående flyg till Sverige september/oktober 2011

1. Storbritannien

2. Italien

3. Tyskland

4. Spanien

5. Polen

6. Grekland

7. Nederländerna

8. Frankrike

9. Ryssland

10. Irland

Statistiken bygger på genomförda sökningar efter flyg till Sverige mellan 01-01-2011 och 31-08-2011 på resesökmotorn Skyscanner.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…