Annons
Annons


Nu maxar vi fredagsmyset!


fredagsmys

Regn, rusk och fredagmys, är det så vi sammanfattar oktober? Scandinfo har genomfört en undersökning om just Fredagsmys. När fredagsmyser vi egentligen? Vad förknippar vi med fredagsmys? Går det att förklara varför vi upplever att fredagmys verkar bli starkare och starkare som fenomen?

Annons

Undersökningen visar att svenska folket faktiskt fredagsmyser i princip hela året. På frågan om man har fredagsmys hela året eller vissa månader, svarar 88 % att man fredagsmyser hela året. ”Högsäsongen” för fredagmys är däremot från oktober till april. Fredagmyset tar andra former under sommarmånaderna.

Fredagmys fyllde nyligen 20 år och undersökningen visar att oavsett ålder eller hushållsstorlek, är fredagsmys positivt. Barnhushållen förknippar allra mest fredagmys med något positivt. De allra flesta fredagsmyser i hemmiljö och oftast då bara med egna familjemedlemmar.

– Det är intressant att se hur positivt laddat begreppet Fredagsmys faktiskt är. 75 % av svenskarna instämmer i påståendet ”Ordet fredagsmys känns som något väldigt positivt för mig” och det som man främst förknippar begreppet med är avkoppling, gemenskap och familj, säger Camilla Mårtensson, ansvarig för undersökningen på Scandinfo Marketing Research.

Undersökningen har genomförts med män och kvinnor, 15-70 år, spridning över hela Sverige, via webb och intervjuer.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…