Annons
Annons


Nu vandrar Saga ensam i Bron!

När en känd dansk genusdebattör och ägare av Köpenhamns första könsneutrala förskola hittas mördad på en byggarbetsplats i Malmö tvingas Saga samarbeta med en ny dansk kollega, som har svårt att acceptera Saga för den hon är.


Sofia Helin i Bron III. Foto: Baldur Bragason/SVT

Sofia Helin i Bron III. Foto: Baldur Bragason/SVT

I tredje säsongen av tv-succén Bron ser vi återigen Sofia Helin i huvudrollen som Saga Norén. Den här gången får hon en ny dansk kollega att jobba med. De kan konstatera att mördaren har varit noga med de estetiska detaljerna och ville att de skulle hitta liket.

Annons

Det är det första i en lång rad spektakulära mord och fallet kommer så småningom att drabba Saga personligen och hon ifrågasätts – klarar hon verkligen av att fortsätta med utredningen?

Saga tar mer plats

Den här säsongen får Saga ta större plats i Bron. Kollegan Kim Bodnia, som spelade Martin Rodhe i serien, har hoppat av. Något som gett Sofia Helin större både utrymme och större svängrum.

– Det har varit ännu mer spännande, ännu mer utmanande och ännu mer utmattande, har Sofia Helin berättat i en intervju för SVT.

Saga har den här gången hamnat lite snett i sina relationer. Både i kärlek och vänskap. Då dyker hennes mamma upp, och det är inte en rolig mamma att träffa igen. Saga trodde att hon stängt dörren kring henne och deras förflutna.

Klassisk replik

”Saga Norén, länskrim, Malmö”, är en närmast klassisk replik. Och Sofia Helin medger att det är svårt att plugga Sagas repliker i Bron.

– Det är speciellt eftersom hon pratar och tänker väldigt fort. Fortare än vad jag gör. Det gör att jag lär in repliker, speciellt informationsrepliker på ett ganska monotont sätt. Ett ganska gymnastiskt sätt för att inte börja ha en massa emotionella och fysiska saker för mig. Då går det åt helvete, berättar Sofia i SVT-intervjun

I rollerna: Sofia Helin, Dag Malmberg, Ann Petrén, Maria Kulle, Adam Pålsson, Sonja Richter, Nicolas Bro med flera.

Bron III: Söndag 27 september, kl21.00 i SVT1


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…