Annons
Annons


Nutellafyllda hallonbullar

En sällsynt god mix. Nougatkrämen nutella och hallon passar perfekt ihop och gör bullarna supersmarriga.


Ljuvlig smakkombination.

Ljuvlig smakkombination.

Ljuvliga bärbullar

32 st
Tid: 1 tim + 50 min

100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
100 g margarin eller smör
3 dl nutella
4 dl hallon

ev florsocker till garnering

1. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt degvätskan bli fingervarm.

2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör så att jästen löser sig.

3. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en rektangulär kaka, 35×30 cm.

5. Bred hälften av först matfett och sedan nutellan på varje rektangel. Strö på hälften av hallonen på varje.

6. Rulla ihop och skär varje rulle i 16 jämnstora bullar. Lägg bullarna i dubbla pappersformar på en bakplåt. Jäs under bakduk i ca 30 min.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225° ca 8 min. Låt dem kallna på ett galler utan bakduk. Pudra ev med florsocker vid servering.

Baka fler bullar: Kardemummabullar

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Missa inte: Så gör du egen Nutella!

 

 


(36)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…