Annons
Annons


Nutellasnäckor med saffran!

Fyll bullarna med nutella så blir de krämiga godbitar som går hem hos hela familjen. Gillar du inte saffran är det bara att utesluta.


Toppa med pärlsocker och hackade hasselnötter.

Toppa med pärlsocker och hackade hasselnötter.

Nutellasnäckor med saffran

40 st
Tid: 35 min + 1 tim till jäsning + 8 min i ugn

50 g jäst för söta degar
100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
1/2 g saffran (1 kuvert) + 1 sockerbit
3/4 dl ljus sirap
1 ägg
1/2 tsk salt
12–13 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
100 g margarin eller smör
4 dl nutella

Pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker
hackade hasselnötter

1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölk och låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel. Tillsätt resten av degvätskan, saffran, sirap, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 30 min.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel som mäter 30×35 cm. Bred på hälften av margarinet och nutellan på varje del. Bred inte på någon nutella på de bakersta 5 centimetrarna.

4. Rulla ihop varje del till en fast rulle och skär i 20 jämnstora bitar. Lägg bullarna i bakformar och gärna på en muffinsplåt (gör att de jäser uppåt i stället för åt sidorna). Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 min.

5. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och nötter. Grädda mitt i ugnen i 225°, ca 8 min.

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: MARTIN SKREDSVIK

Sugen på andra kardemummasnurror? Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…