Annons
Annons


Ny cykeldestination med 10 härliga rutter!

Tennisen spelar en central roll för Båstad. Men snart kommer även Båstad att förknippas med cykling när Båstad och Scandinavian Resort satsar på att göra Bjärehalvön till Nordens bästa cykeldestination för landsvägscyklister.


cykelsemester

Tillsammans med Cykelklubben Bure har 10-talet cykelrutter för alla smaker tagits fram. Rutterna har olika svårighetsgrad och längder upp till 150 km. Den mest utmanande är ”Väggen”, en 93 km lång smärta med nästan 1300 höjdmeter och tolvprocentiga lutningar. Mer njutbar är ”Lilla Bjärerundan” på 35 km som löper längs med havet och i böljande jordbruks- landskap.

Annons

– Vi har ambitionen att bli ett cykelparadis. På Bjärehalvön kan vi erbjuda en mängd säkra, bilfria småvägar i ett hänförande landskap med allt från böljande rapsfält och bokskog till fantastiska vyer över hav och strand. Det gynnsamma klimatet och Hallandsåsens utmanande backar gör träningsförhållandena klart jämförbara med vad du hittar på Mallorca eller i Alperna. Mellan träningspassen kan du njuta av god mat och avkopplande spa på våra hotell, säger Jonas Olsson från Scandinavian Resort.

Cyklisterna kommer att erbjudas detaljerade kartor över vägnätet och alla cykelrutter. På hotellen byggs låsbara förvaringsrum för cyklar och möjligheter till service och mekning. Cyklar finns också för uthyrning.

– Vi ser att intresset för cykling växer lavinartat och vi tror att Båstad och Bjärehalvön verkligen kan ta rollen som den största cykeldestinationen i Norden. Vi välkomnar denna satsning som går hand i hand med den kraftigt utbyggda hotellkapaciteten i kommunen. Tillsammans med den nyinvigda Kattegattleden gör detta oss till ett ännu attraktivare resmål för den aktiva människan, säger Karin Bengtsson, VD Båstads Turism & Näringsliv.

cykla-bastad

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…