Annons
Annons


Ny lyckometod: Tre tal som förändrar din dag!

Att vara lycklig är ett val. Det visar den senaste forskningen som dessutom tagit fram en teknik för att öva upp vår lyckokänsla. Allt du behöver göra är att minnas tre tal!


Kom ihåg siffrorna 5, 3 och 2.

Kom ihåg siffrorna 5, 3 och 2.

Glöm pengar, hälsa och framgång. Enligt den amerikanske lyckoforskaren Amit Sood handlar lycka främst om dina tankar och hur du programmerar din hjärna.

Amit Sood och hans forskargrupp har funnit att 50 procent av din lycka beror på var du väljer att placera ditt fokus varje dag. Med hjälp av medvetna tankar kan du därmed omprogrammera hjärnan till att må bättre.

Annons

– Lycka är en vana. Några av oss är födda med det, andra har att välja det, säger han.

Ny metod

Tidigare forskning har visat att vår hjärna sedan födseln är programmerad att fokusera på negativa känslor. Detta fungerade som en överlevnadsinstinkt för våra förfäder och gjorde dem särskilt uppmärksamma på fara och flykt. Men genom att medvetet skifta perspektiv kan du snabbt bryta den medfödda trenden.

Gilla Allas.se på Facebook

– Om du flyttar perspektiv från det negativa till det positiva kommer du att bli mycket lyckligare än du kunde tro, ​​säger Amit Sood.

För att träna sinnet i att fokusera på det positiva har Amit Sood utvecklat den så kallade 5-3-2-tekniken. Tekniken innebär att du genom att fokusera på tacksamhet, förlåtelse och vänlighet förändrar din hjärnas tankar och sprider omedvetna lyckorus i kroppen.

Memorera talen 5, 3 och 2 och använd dem dagligen enligt följande modell:

5-3-2-teknik för lycka

  • Talet 5 står för att du så fort du vaknar på morgonen ska tänka på de fem viktigaste personerna i din omgivning och känna tacksamhet för att de finns i ditt liv.
  • Talet 3 står för att du varje gång under de tre första minuterna som du träffar din familj ska möta dem med värme och kärlek och inte döma eller anklaga dem.
  • Talet 2 står för att du under de två första sekunderna som du ser en främmande person ska skicka ett tyst ”Jag önskar dig all lycka i livet” i tanken, innan du börjar kommunicera med personen.

Läs också: Detta är vår lyckligaste ålder

Källa: Daily Mail


(30)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…