Annons
Annons


Nya märkligheter avslöjas i Antikrundan


Knut Knutsson i Antikrundan

Knut Knutson och Max Sjöberg under en s.k. ”kötitt” vid inspelningen i Nässjö. Foto: SVT

Den 23:e säsongen av Antikrundan börjar i Nässjö. Där får Knut Knutson undersöka ett av de märkligaste skåp han har sett, möbler ur Ivar Kreugers dödsbo värderas och det blir ett besök hos en av Sveriges främste glaskonstnärer, Bertil Vallien.

Annons

När Antikrundan besöker Nässjö blir det en folkfest med över 1000 besökare på plats och varje besökare har med sig mellan 5-10 föremål var. Av experterna får de inte bara reda på föremålens värde, utan också dess historia.

Förbryllande spegel
Av de 5 000-10 000 föremål som värderades i Nässjö spelades ca 80 st. in. Av dem visas cirka 20 i premiärprogrammet. Bland det som värderades hittar vi bland annat en målning som är signerad Bruno Liljefors, en spegel som förbryllar experten och en vas som köptes på loppis för 10 kr visar sig vara formgiven av en av Frankrikes mest kända formgivare.

Antikrundan har besökt Nässjö, Kungsbacka, Dals-Ed, Filipstad, Rättvik och Sölvesborg. Från varje ort blir det två program och under säsongen kommer det att visas ca. 120 värderingar.  Programledare och reporter för tolfte året i rad är Anne Lundberg.

Antikrundan: Torsdag 12 januari, kl 20.00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…