Annons


Ny motiverande patientsajt om typ 2-diabetes

Idag räknar man med att omkring 365 000 personer i Sverige har typ 2-diabetes. För att ge personer med diagnosen konkreta verktyg för att ta befälet över sin diabetes istället för att bli styrd av sin sjukdom finns nu en ny motiverande patientsajt; MinaFramsteg.


diabetes

Ny webbsida kan uppmuntra personer med typ 2-diabetes till en hälsosammare livsstil.

Typ 2-diabetes utgör 85-90 procent av all diabetes och är en livslång sjukdom som påverkas av hur man lever och vilka livsstilsval man gör varje dag. Vid behandling av patienter med typ 2-diabetes är det viktigt att uppnå en bestående kontroll av blodsockret och förbättringar i blodtryck, vikt och blodfetter. Detta görs i första hand med livsstilsförändringar som ökad motion och förändrade, mer hälsosamma kostvanor.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Ett diabetesbesked kommer som en chock för de flesta människor och innebär dessutom en stor omställning, både fysiskt och psykiskt. Man är medveten om att man måste göra livsstilsförändringar, men för många är det svårt att gå från insikt till handling. Av alla svenskar mellan 30-60 år med typ 2-diabetes röker var fjärde person, lika många rör sig mindre är en gång i veckan och mer än hälften lider av fetma. Mina Framsteg vill vara ”nyckeln” som hjälper personer med typ 2-diabetes att skapa och upprätthålla motivationen, sätta rimliga mål och ta ett steg i taget för att leva ett mer hälsosamt liv.

”Både för personer som nyligen fått diagnosen typ 2-diabetes och för dem som sedan en tid lever med diabetes är motiverande råd och tips om kost och motion värdefulla”, säger Anders Lönnberg, ordförande i Storstockholms Diabetesförening. ”Att förändra livsstil och vanor är mycket svårt. En webbsida som MinaFramsteg kan både ge motivation till en hälsosammare livsstil och ökade möjligheter att förstå vad just jag behöver för bättre blodsockerkontroll”.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…