Annons
Annons


Ny restaurang använder överbliven mat


I dag öppnar Rub & Stub, Köpenhamns första restaurang som arbetar för att bekämpa matavfall. Genom att använda livsmedel som är helt felfria, men ändå inte får säljas av olika anledningar, vill de minska det totala matsvinnet i Köpenhamn.

Annons

Eftersom det är helt nytt projekt kommer restaurangen inledningsvis att behöva köpa en del råvaror själva men så småningom är tanken att de, genom samarbete med tillverkare, stormarknader och andra företag inom livsmedelsindustrin, ska fånga upp mer och mer av branschens dolda avfall och använda dessa varor.

”Att laga mat med plötsliga överskottsprodukter skapar en utmaning för köket, som varje dag ska vara kreativa och komma med intressanta och läckra recept som består av vad vi har och får”, skriver restaurangen på sin hemsida.

Rub & Stub drivs och utvecklas av frivilliga. Det är volontärer som står i baren och serverar, och det är frivilliga som hjälper till att förbereda maten. Det finns bara två anställda, en kökschef och en projektledare.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…