Annons
Annons


Ny sajt för djurvänlig turism


Utklädda apor, åsneritter, buffelkamp, souvenirer med djurdelar och hemlösa djur är några av de ämnen som tas upp på sajten Djurvänlig turism som startats av Djurens rätt.

Annons

Turister är en viktig inkomstkälla både för dem som utnyttjar djur och för turistbranschen. Därför kan man som djurvänlig turist betyda mycket för djurens situation. På sajten finns tips på vad man som turist bör tänka på för att inte bidra till att djur utsätts för lidande. Till exempel kan man ställa krav på sina researrangörer att de inte ska stödja eller marknadsföra aktiviteter där djur utnyttjas.

Lina Dahl från Höganäs arbetade fram sajten vid sin praktik på Djurens rätt i slutskedet av sin utbildning på turismprogrammet vid Linnéuniversitetet. För henne kändes djurskydd som ett mycket angeläget ämne efter vad hon själv upplevt som turist:

– Jag älskar att resa men blir så ledsen av att se djurplågeri på många resmål, säger Lina Dahl. Som medvetna turister kan vi göra mycket för att bidra till att djurplågeri som underhållning försvinner.

Cecilia Mille, ansvarig för internationella frågor på Djurens Rätt, är projektledare för hemsidan:

– Djurens Rätt har fått ta emot massor av samtal från ledsna resenärer genom åren. Det finns många som vill göra en insats för djuren. Även på en resa där de vill koppla bort vardagen vill de vara medvetna turister. Vi visar hur enkelt det kan vara att välja djurvänligt. Nu hoppas vi att branschen ska få upp ögonen för problemen och även se möjligheterna att utveckla en schysstare form av turism, som ju faktiskt många resenärer efterfrågar.

Sajten Djurvänlig turism hittar du här »»»


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…