Annons
Annons


Ny serie om husbyggen, livet och kärleken


Vad är det egentligen som händer när man väljer att förverkliga sin stora husdröm? Hur påverkar det livet och relationen? I åtta program följer vi åtta husdrömmar – villor, vindsvåningar, nybyggen och renoveringar.

Annons

Gert Wingårdh, en av Sveriges främsta arkitekter, synar husen i sömmarna och Pernilla Månsson Colt följer familjerna på denna spännande resa.

– Det har varit som en dröm att få komma in i dessa hus och jobba med Gert Wingårdh. Man lär sig oerhört mycket av honom, säger programledaren Pernilla Månsson Colt. Vi har också haft förmånen att få följa familjerna under ganska lång tid. Det har varit väldigt spännande och ibland även smärtsamt.

I varje program följs ett husprojekt från arbetets början till slutet med det färdiga resultatet. Allra först åker vi till Malevik söder om Göteborg, och där möter vi Tommy som är snickare och Fredrika som jobbar med inredning. Tillsammans har de redan byggt sitt drömhus. Men nu ska de göra det igen. Och den här gången ska det bli ännu större, ännu lyxigare, ännu mera Hollywood. En skärgårdsdröm på 600 kvadratmeter och 10 rum, där barnen får var sitt lyxigt rum, som längre fram ska kunna omvandlas till lägenheter. Men hur skapar man ett nytt drömhus när man redan byggt ett? Och kan man verkligen få en själ i en så stor villa?

I program två beger vi oss till Lund. Johannes är arkitekt och vann nyligen en tävling som gav honom möjligheten att bygga Sveriges första nollenergivilla. Samtidigt träffade han Åsa, som tills nu levt sitt liv i den unga, pulserande stadsdelen Möllevången i Malmö. Och nu ska de flytta ihop i drömhuset. Men mitt i all glädjeyra bär Åsa på tvivel över om hon verkligen klarar av att lämna sitt älskade Malmö och att göra flytten till bostadsområdet i södra Lund. Orkar hon bryta upp? Och kan två så olika personer skapa en dröm tillsammans?

Husdrömmar: Måndag 27 januari, kl 20.00. SVT1

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…