Annons
Annons


Ny serie om unga bönders vardag


Möt en ny generation unga bönder som bor och lever på fem olika gårdar runt om i Sverige. Följ med på traktorracing, ko-släpp och fårklippning. Den 10 mars klockan 21.00 är det premiär för Unga bönder i TV4.

Annons

I dokumentärserien Unga bönder skildras livet som ung lantbrukare på fem gårdar i Sverige. De bjuder in till sin vardag och ger en inblick i hur det är att vara ung bonde. Tittarna kan se fram emot kalvar som kommer till världen, motorcrossåkande i kohagen och se vad som händer när en mjölkrobot går sönder.

– Program med bönder i fokus är väldigt populärt bland våra tittare. Med Unga bönder försöker vi slå hål på fördomen om att bönder är farbröder i blå overaller. De unga lantbrukarna är otroligt goa och visar oss på ett väldigt öppet sätt hur ett liv som bonde ser ut, säger Malin Knave, produktionschef TV4.

De som medverkar i Unga bönder 2015 är:

Paulina 23 år och Charlie 25 år, Nordingrå – Paulina och Charlie har tagit över Paulinas föräldragård där de har 55 kor.

Mikael 21 år och Mattias 25 år, Gamleby – Mjölkbönderna tillika bröderna Mattias och Micke har tagit över sin mammas gård i Gamleby efter hennes hastiga bortgång

Liw, 22 år, Raftshöjden – På Raftshöjden arbetar Liw som mjölkbonde och jobbar hårt för att kunna ta över gården från sin pappa.

Rickard, 34 år, Gotland – Rickard är deltidsbonde på Gotland där han odlar grödor och kör traktor.

Oskar och Regina, båda 27 år, Bergsåkersgården, Lövånger – Oscar och Regina har en ekologisk fårgård i Skellefteå där de bor tillsammans med sin familj.

Unga bönder: Tisdag 10 mars, klockan 21.00 i TV4.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…