Annons
Annons


Ny spännande thrillerserie varje vardag i vinter


Selim (Yigit Ozsener) och Aylin ( Nehir Erdogan) tillsammans med familj och vänner. Foto: ATV

SVT är den första tv-kanalen i norra Europa som sänder den turkiska dramaserien Lögnen. Varje vardag under vintern visas thrillerserien som blivit en succé i hemlandet. Det är första gången turkiskt drama visas på svensk tv.

Annons

– Det känns mycket roligt att vara först med att erbjuda den svenska tv-publiken den kanske starkaste serien från den spännande turkiska dramascenen, säger Göran Danasten, SVT:s inköpschef för fiktion.

Flygkrasch avslöjar livslögnen
Seriens huvudperson är Aylin, en ung kvinna som verkar ha allt. Hon är vacker, framgångsrik och lyckligt gift med Selim. Tillsammans har de sonen Ömer. Men en morgon när hon släpper av Selim vid flygplatsen förändras allt. Planet han skulle åkt med kraschar och efter en tid av ovisshet visar det sig att hennes man aldrig klev ombord. Aylins värld slås i spillror när det visar sig att hela hennes liv är byggt på en lögn. Hur långt är hon villig att gå för att ta reda på hur saker egentligen ligger till? I 50 avsnitt pågår jakten på sanningen.

Såld till 30 länder
Lögnen är producerad av Ay Yapim och sändes under våren och sommaren 2012 på ATV i Turkiet. Ay Yapim har även producerat monstersuccén Ezel med samma regissör (Uluç Bayraktar) som Lögnen. Lögnen har sålts till ett 30-tal länder, bland annat Grekland, Kazakstan, Vietnam och Pakistan.

I rollerna: Yigit Özsener, Nehir Erdogan, Erkan Can, Berrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan med flera.

 

Lögnen: Måndag 7 januari, kl 19.30. SVT2


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…