Annons
Annons


Ny studie: Ett glas vin gör dig snyggare!

Ett glas vin förändrar ditt utseende och gör dig mer attraktiv. Det visar ny brittisk forskning. Och vinet genererar fler fördelar för din hälsa!


Rött vin i måttliga mängder kan påverka din hälsa positivt.

Rött vin i måttliga mängder påverkar din hälsa och utstrålning.

Skadeverkningar av för mycket alkohol är kända för alla, men måttliga mängder kan faktiskt ge flera hälsofördelar. Ny brittisk forskning visar att personer som konsumerar alkohol motsvarande ett glas vin per tillfälle (250 ml) upplevs som mer attraktiva än de som förblir helt nyktra.

Annons

En forskargrupp i Bristol bad deltagarna i studien att gradera attraktionskraften hos personer som först fotograferades helt nyktra och sedan fotograferades efter att de konsumerat 250 respektive 500 ml vin.

Utseendet förändras

Personer som hade druckit motsvarande ett glas vin bedömdes som mer attraktiva än de som var helt nyktra. Samma sak gällde däremot inte för personer som hade konsumerat två glas vin.

Gilla Allas.se på Facebook

Förändringen i upplevd attraktion tros vara betingad av skiftningar i utseendet. Forskarna menar att måttlig konsumtion av vin leder till ökad ansiktsrodnad, muskelavslappning och fler leenden – vilket upplevs som mer hälsosamt och attraktivt.

Här är fler fördelar med rött vin i måttliga mängder:

  • Du sänker det onda kolesterolet

Rödvin innehåller antioxidanten resveratrol, som minskar det onda LDL-kolesterolet. Därmed minskar även risken för hjärt-kärlsjukdomar.

  • Du minskar risken för diabetes

Indisk forskning visar att vinets resveratrol stimulerar insulinutsöndringen och hjälper till att kontrollera glukosnivån. Med lämpliga mängder rött vin skulle diabetes på så sätt kunna undvikas, menar forskarna.

  • Du ökar din hjärnkapacitet

Ett glas rött vin per dag för kvinnor och två glas per dag för män förbättrar både minne och tankekraft, enligt amerikansk forskning. Återigen är det resveratrol som står bakom hälsofördelarna genom att förbättra blodflödet i hjärnan.

  • Du minskar risken för rynkor

Rödvin innehåller massor av antioxidanter, bland annat polyfenol, som minskar cellförsämringen i huden och skyddar mot fria radikaler. Men se till att inte konsumera mer än rekommenderad dos, ett glas per dag för kvinnor.

  • Du håller lättare vikten

Även om de flesta av vinets hälsoeffekter beror på resveratrol finns det en annan antioxidant, piceatannol, som också genererar fördelar. Nya studier från USA visar att piceatannol kan kontrollera vår vikt genom att blockera processen där omogna fettceller växer.

  • Du slipper depression

Förutsatt att du inte redan lider av depression sägs ett till två glas rött vin vara effektivt för att hålla nedstämdhet borta. Har du depressiva symtom är vin dock inget rekommenderat botemedel.

Läs också: Vinskola – så väljer du rätt!

Källor: Science Daily, The superb life

Originalartikeln om attraktionskraft av vin hittar du HÄR och vinets övriga fördelar HÄR

LÄS OCKSÅ


(315)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…