Annons
Annons


Ny studie: Glass till frukost kan göra dig smartare!

Nej, det här är inget skämt. Studier visar nämligen att du kan bli smartare genom att inleda dagen med glass.


glass-till-frukost

Ät glass till frukost och bli smartare. Det kanske låter som en önskedröm, men en ny studie publicerad i Body and soul, visar att några skedar glass direkt på morgonen har en överraskande och positiv effekt på hjärnan – och faktiskt kan göra dig smartare.

Annons

Professor Yoshihiko Koga vid Kyorin university i Tokyo undersökte en grupp människor, varav hälften fick äta tre stora skedar glass så snart de hade vaknat. Efter den söta frukosten fick testpersonerna genomgå en rad mentala övningar samtidigt som forskarna övervakade.

Gilla Allas.se på Facebook

Det visade sig att de personer som ätit glass till frukost var mer avslappnade och hade lättare att koncentrera sig. Dessutom hade dessa testpersoner ett mer överlägset sätt att klara de olika hjärnövningarna på jämfört med de andra.

Professor Koga utförde även testet med isvatten istället för glass för att se om det i själva verket var kylan som spelade roll.

Och resultatet? De personer som fått isvatten till frukost presterade även denna gång bättre än de som inte fått något alls. Dock var skillnaderna inte lika stora som under glasstudien.

Så vill du verkligen prestera på topp är glassfrukost helt klart att föredra. Det är i alla fall slutsatsen många väljer att dra.

Läs också: Därför är det bra att äta choklad till frukost!

nya-ron-darfor-ska-du-ata-mer-choklad

Av Mikaela Råberg/Må Bra
Källa: Body and soul
Foto: Shutterstock


(147)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…