Annons
Annons


Ny svensk komediserie med Lena Olin och Dallas-Bobby!


sweden
Foto: TV4

Welcome to Sweden är en komediserie från 2014 som sänds i tio delar.
Kändisrevisorn Bruce har sagt upp sig från sitt välbetalda jobb i New York för att starta ett nytt liv i Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Serien handlar delvis om känslan av att vara en fisk på torra land, en amerikan i Sverige, och det komiska i den situationen. Men den tar även upp de allvarligare frågorna som kan uppstå i relationen mellan två människor från vitt skilda bakgrunder.
Frågan är om Bruces och Emmas kärlek till varandra överlever kulturkrocken, eller kanske framför allt hennes väldigt svenska familj.

Annons

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Josephine Bornebusch spelar Emma. En intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Lena Olin spelar Emmas mor Viveka. En intelligent kvinna som säger att ärlighet varar längst, oavsett vilken effekt det får.

Claes Månsson spelar Emmas far Birger, en pensionerad sjökapten. Han är en typisk svensk man. Lång, snäll och tyst.

Christopher Wagelin spelar Emmas bror Gustav. En 28- åring som fortfarande bor hos föräldrarna. Han fattar genast tycke för Bruce eftersom han tror att de är lika.

Per Svensson spelar Emmas farbror Bengt. Bengt älskar allt som USA står för.

Patrick Duffy spelar Bruces far Wayne. En ultrakonservativ borgmästare i en liten stad i mellanvästern.

Illeana Douglas spelar Bruces mor Nancy. En hemmafru som inte säger så mycket .

Serien är baserad på Gregs livshistoria.

Premiär 21.30, 21 mars, 2014 på TV4


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…