Annons
Annons


Ny tv-serie startar upp restauranger på barnens vis!

I SVT:s nya tv-serie om mat är det barnen som bestämmer menyn och uppfyller sina restaurangdrömmar. Stjärnkocken Niklas Ekstedt står bredvid och stöttar med sin kunskap.


Niklas Ekstedt Foto: Milis Smith/SVT

Niklas Ekstedt Foto: Milis Smith/SVT

I SVT:s ”Vår restaurang” hjälper stjärnkocken Niklas Ekstedt barn från hela Sverige att uppfylla sina restaurangdrömmar. Det bli matlagningsglädje och stora utmaningar blandat med fest när Niklas och barnen ska starta upp en helt egen pop-up restaurang.

Annons

– Det har varit den roligaste inspelningen jag någonsin varit med på, säger Niklas.

Både lek och allvar

I ”Vår restaurang” är det barnens idéer och visioner som uppfylls. Niklas hjälper dem med sin kunskap och erfarenhet. Programmet bjuder på allt från Balkangrill till Skördefest och After Ski.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det finns verkligen ett enormt matintresse, det har varit väldigt inspirerande, fortsätter Niklas.

Med bara tre dagar på sig ska de hitta en lämplig plats för restaurangen någonstans i Sverige, bestämma en meny, inreda lokalen och öppna. Det blir både lek och lite allvar, för det är tuffa tag i restaurangköket och gästerna väntar otåligt vid borden.

– Det är spännande att se att ”Familjen Svensson” inte existerar, matmässigt. Barnen har helt olika uppfattningar om hur en bra måltid ska se ut, säger Niklas.

Vår restaurang: söndag 10 januari kl 18.25 i Barnkanalen

Läs också: Här får hundar egen meny på restaurangen!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…