Annons
Annons


Nya mordgåtor i Fjällbacka!


I huvudrollerna som deckarförfattarinnan Erica och polismaken Patrik ser vi Claudia Galli Concha och Richard Ulfsäter. Foto: Ola Kjelbye.

Camilla Läckbergs bekanta karaktärer från de bästsäljande böckerna om Fjällbacka filmatiseras. SVT visar nu de två första fristående delarna i kriminalserien Fjällbackamorden, som bygger på originalmanus med nyskrivna mordgåtor.

Annons

I den idylliska fiskebyn Fjällbacka på västkusten utspelar sig kriminalserien Fjällbackamorden. Camilla Läckberg har i sina kriminalromaner låtit läsarna få bekanta sig med hennes födelseort som hon har gjort till sin egen brottsplats.

Brott från det förgångna
Vi möter deckarförfattarinnan Erica och hennes polismake Patrik som löser mordgåtor där brott från det förgångna flyter upp till ytan i det lilla samhället. Ericas syster inleder en flirt med en programledare under en tv-inspelning av ”Antik i kubik”. En man hittas mördad samtidigt som Erica kämpar för att bevisa sin systers oskuld, när hon anklagas för att ha stulit en värdefull tavla.

– Att skriva deckare har alltid varit min stora dröm och det är riktigt spännande att nu få se karaktärerna komma till liv i en filmatisering, berättar Camilla Läckberg. Jag är otroligt stolt, rörd och glad när jag ser resultatet av denna fantastiska produktion.

Infallsrik författarinna
Trogna Camilla Läckberg-läsare har redan hunnit lära känna huvudkaraktärerna i ett flertal böcker. Patrik är den systematiska slitvargen och Erica den infallsrika författarinnan, som inte kan låta bli att lägga näsan i blöt. Tillsammans har de tre små barn, Maja, 5 år och tvillingpojkarna, 2 år.

Precis som i Camilla Läckbergs böcker berättas historierna parallellt på två olika tidsplan. I nutid följer vi huvudpersonerna när de tillsammans dyker ned i gåtfulla brottsutredningar. I förfluten tid får vi bekanta oss med brottens mörka bakgrunder och motiv

Fem fristående delar
Kriminalserien utgörs av fem fristående delar och bygger på originalmanus med Camilla Läckbergs karaktärer som är skrivna av Charlotte Leche, Maria Karlsson, Karin Gidfors och Pernilla Oljelund. Camilla har själv varit delaktig i hela manusprocessen.

I rollerna ser vi Claudia Galli Concha, Richard Ulfsäter, Lennart Jähkel, Per Morberg, Måns Nathanaelson m.fl.

Fjällbackamorden – I betraktarens öga: Onsdag 26 dec, kl 21.00. SVT1

Fjällbackamorden – Vänner för livet: Onsdag 2 jan, kl 21.00. SVT1


(0)
(0)


Annons

 • Ingvar Lindgren

  Fjällbackamorden, kan inte SVT slösa pengar på något bättre,
  så borde man bojkotta licensen.

 • Ingvar Lindgren

  Fjällbackamorden vilken skit rent ut sagt.
  Ren dynga.
  Dåligt av svt att slösa pengar på detta.
  Mvh osfield


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…