Annons
Annons


Nya regler i andra chansen


SVT-MELODIFESIVALEN-2015 001.JPG

Foto: Janne Danielsson/SVT

I år kommer du att kunna lyssna på Andra chansen-bidragen direkt efter avslutad deltävling. Tidigare har vi fått vänta till efter den fjärde deltävlingen.
I och med en regeländring kommer du i år att kunna njuta av bidragen som kommer på plats tre till sju i deltävlingarna direkt efter programmets slut. Tidigare år har bidragen som gått till Andra chansen inte fått spelas förrän efter den fjärde deltävlingen. Men med de nya reglerna kommer man nu att kunna lyssna även på Andra chansen-bidragen direkt efter respektive deltävling.

Annons

– Vi vill göra Andra chansen till ett bättre och mer spännande program och skapa bättre förutsättningar för låtarna att bli klassiker och leva kvar längre i tittarnas medvetande, säger Christer Björkman till Svt.

De bidrag som går direkt till final får, precis som tidigare år, spelas efter den fjärde deltävlingen.

Fler nyheter

Andra chansen har i år ytterligare ett nytt upplägg där bidragen som kommit på tredje och fjärde plats i deltävlingarna möts i fyra dueller. Vinnarna i varje duell går sedan vidare till finalen. Det innebär att det kommer vara 12 bidrag i finalen istället för tio som det har varit de senaste åren. Duellernas sammansättning kommer att baseras på den tidigare modellen där en trea alltid möter en fyra och själva startordningen kommer att bestämmas av SVT när samtliga bidrag är på plats.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…