Annons
Annons


Så gick det för Nybyggarna!


Hur har det gått för Linnea, Johan, Emil, Bim, Rita, Tom och Jossan? Foto:Magnus Selander/Kanal 5.

Våren 2012 påbörjade Anders Öfvergård ett av sitt livs mest uppmärksammade och intensiva tv-projekt. I programmet Nybyggarna erbjöd han sju hemlösa personer att starta ett nytt liv. I kvällens program ser vi hur deras liv ser ut ett halvår efter att kamerorna stängdes av.

Annons

Linnea, Johan, Emil, Bim, Rita, Tom och Jossan kom alla från ett liv fyllt av missbruk, våld och hemlöshet. I programmet Nybyggarna erbjöds de möjlighet att lämna det livet bakom sig för att tillsammans med Anders Öfvergård bygga sina egna bostäder långt från den vardag de var vana vid.

Gilla Allas.se på Facebook

Omtumlande
Det blev en omtumlande och svår tid för de medverkande. Inte nog med att de skulle hänga med i byggprocessen med ovana vid rutin och dagarbete, de var också tvungna att kämpa mot det för vissa mycket starka suget från drogerna.

Fortfarande ett par?
Det har nu gått ett halvår sedan kamerorna stängdes av och Anders lämnade över ansvaret för driften av boendet till arbetskooperativet Basta. Hur ser de medverkandes liv ut idag? Har Linnea, som redan under inspelningen tog ett återfall, lyckats bli drogfri? Och är Johan och Rita fortfarande ett par?

Det är några av frågorna vi söker svar på i kvällens program då vi möter dem igen och tar reda på hur deras liv har förändrats efter programmet Nybyggarna.

Nybyggarna – så gick det sen: Onsdag 9 jan, kl 20.00. Kanal 5

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…