Annons
Annons


Nyhet för dig som är allergisk och ska ut och resa

Att äta ute är en del av upplevelsen när man är utomlands på semester. För den som är allergisk mot olika födoämnen blir det genast mycket svårare att beställa rätt mat och koncentrera sig på det viktigaste – att slappna av och njuta av semestern och maten. Men nu blir det enklare.


Tjejer på stranden

Med hjälp av Astma- och Allergiförbundets matallergikort kan den som har matallergi översätta aktuella ingredienser till 30 olika språk och skriva ut ett personligt matallergikort som kan tas med på resan.

Annons

– Matallergikortet är en medlemsförmån som vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra medlemmar. Vi vet att många drar sig för att resa på grund av matallergi och hoppas att matallergikortet ska vara till hjälp så att fler vågar ge sig ut, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande i Astma- och Allergiförbundet.

Gilla Allas.se på Facebook

Genom att gå in på matallergikortet.se kan den som vill skapa sitt eget kort. Den som inte är medlem kan enkelt bli det och får då tillgång till sajten. Sen är det bara att skriva ut och visa för till exempel servitören på restaurangen. Smidigt och enkelt.

På matallergikortet.se finns också medlemmarnas bästa restips, från allt vad du ska tänka på när du planerar din resa, tills när du är på plats.

I Sverige är cirka 15 procent av den vuxna befolkningen och 8 procent av barnen allergiska mot ett eller flera födoämnen. De födoämnen som oftast ger upphov till allergi är mjölk, ägg, fisk, skaldjur, baljväxter, frukt och grönt, nötter, trädnötter, jordnöt, fröer och spannmål.


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…