Annons
Annons


Nytt ABBA-museum i Stockholm!


ABBA museum

Foto: Anders Hanser

Den 7 maj öppnar ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm. Besöket är en interaktiv resa genom en av musikhistoriens största framgångssagor. Här får besökaren uppleva hur det känns att vara den femte medlemmen i ABBA, ta plats på scenen tillsammans med de andra medlemmarna, stiga in i Polarstudion och se hur han eller hon passar i ABBAs legendariska kläder och mycket mer.

Annons

Genom museets audioguide berättar Agnetha, Benny, Björn och Frida sina egna personliga minnen från tiden i ABBA.

ABBA The Museum strävar efter att göra utställningarna så interaktiva som möjligt. Till exempel finns ett självspelande piano som är kopplat till Bennys studio. Har besökaren tur blinkar den röda lampan och pianot (Benny) börjar spela när just han eller hon är där.

Och gruppens första stora hit, ”Ring Ring”, från 1973 hyllas med en röd telefon i utställningen. Till den är det bara fyra personer i världen som har telefonnumret…

ABBA museum”Det nya museet ger en helhetsbild av bandet, musiken och den osannolika framgång vi upplevde på 70- och 80-talet, något vi inte kunnat visa tidigare. Det blir som en upplevelsebaserad musikdokumentär som bjuder in bakom scenen såväl som på och framför den”, säger Björn Ulvaeus.

ABBA The Museum öppnar för allmänheten den 7 maj 2013.

Biljetter till ABBA The Museum går att köpa på www.abbathemuseum.com.

Öppettider

10.00 – 20.00 (maj – aug).

12.00 – 20.00 (sep – april).

Biljetter

Vuxna: 195 kr

Barn under 8 år: 50 kr

 

abba museum skiss

ABBA i svartvitt

Foto: Bengt H Malmqvist

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…